Tuesday, June 16, 2009

NAKAL BUDAK SEKARANG...DIGODA OLEH BROTHER KAWAN


Tadi lepas dari ntah nak kata audition bukan...nak kata interviewpun bukan, but next entri la saya kisahkan hal interview tadi ( sure akan mengejutkan kengkawan rapatku ). Ni nak cerita dulu kisah kenakalan budak2 zaman sekarang. Lepas jer dari audition aka interview, rasa nak pi melepak la pulak. Mula2 teringatkan Pavillion, tapi tetiba rasa muak pulak. Ya la...last week pun baru jer dari sana makan2 sebelah siang dgn client dan sebelah malam pula tengok wayang kat pavillion 'DRAG ME TO THE HELL'. Jemu pula kerana asyik ternampak muka yg sama berpeleseran kat sana ntah tayang muka ntah cuci mata.
Lalu aku mengambil keputusan ke KLCC yg telah agak lama aku X jelajahi. Sayang my best friend ada pula fotoshoot kat Kuantan, so try sms kawan lain. Hmm... X bangun lagi, punyalah best life korang yer, matahari dah tegak, masih diulit mimpi indah. Biasanya kalau dgn kengkawan, sure ke Dome KLCC lepaking dua tiga jam,gossip2 sampai ketawa berderai, atau pillow talk ( sessi mendengar problema kawan dan sessi memberi nasihat ) sampai mata berair. Well, memandangkan wrong timing,kengkawan x free, aku decided ke foodcourt jer la.
Masa menaiki escalator, berselisih dgn one group yg mana salah sorang senyum lalu menegur saya. Siapa ya??? ehh, mcm kenal...mcm pernah jumpa, tapi di mana ya?. aku hanya sempat senyum kerana tangga terus bergerak ke atas. Tapi dia menyusul naik dari belakang membiarkan kawan2nya menanti di lantai bawah.
DIA : "Abg Kos, ingat saya?" ME : " Mcm kenal, tapi ingat2 lupa" DIA : " Iman la.. ME : " Iman?" sambil mengerut dahi...mencuba recall nama tu. DIA : " Emanuelle, adik Roland... anak auntie Onoi". ME : " owh!!!...ya...ya. Eh! besarnya sudah, buat apa kat KL?" DIA : " Study kat sini la, kat Kosmopoint". ME : "Kosmopoint? abg ada kenal someone kat sana, lecturer but muda dari abg". DIA : "Dah abis dah, buat praktikal dah saya di Advertising companya area Yap
Kwan seng,lunch tadi kat atas"
ME : "Owh!...good, stay bujang dgn kengkawan la...kat sini? ( dia angguk ). DIA : "Abg, makin ensem ( aku senyum lebar ). Erm...kawan2 tunggu tu, nak balik opis... ME : "Owh...ok, baik2 tau" DIA : "Err...nak minta number abg, boleh?" ME : owh...ok ( lalu bacakan number ).
Masa tengah makan, aku terbayang masa kat Tawau. Roland, abang si Iman is one of my best friend. Selalu juga melepak kat umah Roland. Masa tu 7thn lepas kot, Iman masa tu budak lagi, ntah form 2 atau form 3. Masa tu elok jer kejadiannya, sama mcm budak lain, ligat, lincah dan kasar. Dia selalu main basikal BMX nya,sambil angkat2, dan kadangkala sibuk bermain skateboard dgn kengkawannya. Kami bukan sekampungpun, tetapi aku selalu ke rumah mereka. Dalam masa separuh makan, tetiba sms masuk, aku agak...kalau bukan Edwin, or staff restoranku, atau pastinya org2 Stacy's frenz...kerana banyak isu2 berbangkit lately ni tentang sambutan Besday Stacy yg akan kami buat secara besar2an. Bila baca text message tu, rasa terkesima pulak bila membaca isi kandungannya. ABG KOS, HAPPY JUMPA ABG TADI. X SANGKA JUMPA. ABG MAKIN ENSEM DAN BERGAYA. KAWAN2 X CAYA BILA SAYA KATA KENAL ABG MASA ABG KUAR KAT MAJALAH. MEREKA SIAP LEKAT POSTER ABG YG PAKAI SELUAR DLM TU KAT BILIK. IMAN DARI DULU SUKA KAT ABG, BOLEH ABG JADI BF IMAN?. Hah!!! aku terlopong dan terus rasa Xde mood nak sambung makan. Hmm...nakal2 budak zaman sekarang ni. Aku bagitau abgnya kang...naya dia kena pukul si Roland.

11 comments:

clockwork orange said...

pekes weyh..

suezensuzanna said...

huhuhuhuh......mmg nakal:D

iyllienaz said...

wah..direct betol..haha..peminat setia tu..

ann said...

kos.. u sudi tak jadi BF ai...
wakakakakakaka.. now im single... ekekeke =P

LIZA WORLD said...

Uhh, memang berani mati budak tu ya. Kalau saya tanya U sudikah jadi BF saya...camana? oopss!!!

chimera said...

hahah... nasib lah kan... pasal kos hensem... gitulah nasib org2 hensem ni.. heheheheheh...

MY HEART & MY SOUL said...

oh tidak!...glupp. opps...NO KOMEN

||| PöJìé PööH ||| said...

wahhh peminat since childhood..
hehehe..

Kos Serani said...

ORANGE, huh huh.

SUEZENSUZANA, betul...kan, nakal anak-anak muda sekarang ni heh heh heh.

IYLLIE, berani mati...kan, kalau aku repaort kat abgnya, mati la...keh keh keh.

ANN??? single??? are u serius? apa cerita ni?

LIZA, jgn la terang sangat, cuba lapik2 sikit ( boleh kot ).

CHIME, ntah la...nak kata aku ensem...X juga, maybe betul kata kaengkawan, aku bukan ensem..tapi ada SEX APPEAL hua hua hua.

ANDY, apa ni...hah...jgn nak ngengada ok, story ni utk org dewasa jer. Pi buka buku sekolah ko tu wakaka.

POJIE, aku rimas dan serba salah la...uhuk...uhuk.

rizz said...

kah2 gatalnya itu budak ahhahahhaah

Kos Serani said...

RIZZ, heh heh heh memang nak kena rotan si Emannualle tu keh keh keh

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.