Sunday, August 3, 2008

HOTEL YG CUN BAGAIKAN THEME PARK OR NEVERLAND

Ok, seperti yg aku janjikan dlm entri sebelum ni, kali ini aku nak cerita pasal Hotel yg cun..cantik tertarik kau memang the bom. Hotel ni baru lagi sebenarnya, dan ada bahagian yg masih dlm pengubahsuaian. Tapi yg penting, hotel ni cute sangat hingga terasa mcm kat Neverland atau Taman tema pula rasanya ( kalau kak UMI MIA bawa Mia ke sini...mesti dia seronok ). Yg penting, room rate utk single Room hanya RM68nett heh heh heh kali ni percutian ke Melaka betul2 mcm rancangan 3HARI 2MLM tu yg budget keseluruhan RM300 or below that.
This is the room where i staying...ukiran pintu shanteek, kalau hotel lain letak number jer.
Tapi biliknya kat dalam kelakar...mcm dlm filem MULAN ROUGE ada...kata kawan aku pula, bilik ni mcm bilik Diva2 kui kui kui. Aduh...sakit perut aku dengar komen dia masa dia tengok photo2 ni.

ADOI...sana-sini merah...yg penting table lamp tu kata pengurus hotel special, aku rasa dari kapal karam kat Selat Melaka, kot tembikar tu lalu dibuat Table lamp...ahh...apa2 jer la.

ok...ni pula pintu ke corridor antara bilik2 kami, mcm frame photo pula,but really unique la.
Ni yg aku X tahan...kalau nampak benda2 mcm ni, perangai gila2 aku akan terserlah heh3
Kalau dah gila...perangai kanak2 pon terkeluar juga sakit perot geng2 yg lain tau keh keh keh.

Welcome to the colourfull hotel...memang cute la hotel ni, mcm pintu koboi Bar ni tau.


Ok...beca palsu ni adalah kat luar hotel...memang unique dan mempersonakan.



Kat hadapan Hotel, ada Mini garden...ada tiang2 ala Roman lagi. Dolphine...dan mcm2 la.

Antara lukisan yg menarik digantung kat ruang masuk hotel...memang kreatif la.


Lampu minyak tanah...begitu nostalgia sekali. Lampu ni biasanya digunakan oleh Nelayan atau kapal di tengah laut.Tapi masa kecil aku dulu...lampu ni lah menerangi rumah kami dan teman aku belajar pada sebelah mlm. Oleh kerana nak jimat Gasolin ( minyak Tanah ), mak campur minyak tu dgn Diesel...lalu kalau bangun pagi, diniding putih dah jadi hitam, lubang idong pon hitam .


Aku dah kata...uniknya, sampai meter kapal pun jadi penghias dinding, sampai rasa kat TITANIC pun ada juga.
Ni la nama Hotel tu...RM68 tu harga promosi...baru buka la..katakan....

Korang rasa...owner hotel tu bagi aku free room tak? sebab aku dah promo Hotel dia ni.
Lukisan kat belakang tu dilukis pada tahun 1874 tau...tapi ntah betul ker...tak? ya...la, kalau sekarang aku lukis, letak tarik kebelakang....hanya pakar sejarah jer yg can trace,betol tak?

Hotel ni terletak kat Melaka Raya...lebih kurang 15minit kalau jalan ke jonker Street atau ke menara Taming Sari tu. Rasa mcm dekat...tapi jauh juga...kalau jalan, boleh basah biji dan ketiak keh keh keh. Harga yg aku sebut tu single room ya, kalau family room tu...korang tanya lah sendiri. So...kawan2 semua? apa pendapat anda pasal hotel ni? ala...komen la sikit? Kalau boleh, puji2 la berlebihan, mana tau aku dapat free stay kalau balik nanti ke Melaka. Jgn la kedekut komen korang tu...bagilah pujian melangit, kalau X ikhlas pun...aku tak kisah...buat2 ikhlas jer... keh keh keh. Ok lah...mari kita lihat, apa kata survey....











23 comments:

Fifiey82 said...

hehehe bilik tu over btl lah mcm bilik pengantin doulu2 jer... but nice

KOS said...

Heh heh heh...betul tu FIFIEY...over la bilik tu ( bak kata Stacy...TERLEBIH SUDA ),setuju kata awak...mcm bilek pengantin dulu2...zaman kak sepupu aku kat zaman 80an...keh keh keh

KOS said...

Heh heh heh...betul tu FIFIEY...over la bilik tu ( bak kata Stacy...TERLEBIH SUDA ),setuju kata awak...mcm bilek pengantin dulu2...zaman kak sepupu aku kat zaman 80an...keh keh keh

ann said...

aiyoOO dah macam muzium pulak aku tgk hutel tuh... kalu aku dah x masuk la hutel mcm tuh.. ngeri jerk! horror ar! hehehe... ngan lukisan mcm tuh... sungguh ngeri.. kalu aku x duduk dah hutel tuh kos.. aku sanggup carik hutel mahal.. hahahaha.. opsss!

KOS said...

Ann...betul,mcm Muzium pun ada,but seronok lah...kita mcm dlm kapal sebenarnya sebab mcm bilik2 tu di perut kapal...sebiji mcm Titanic

Umi Mia said...

ermm..I like....

Bolehlah nanti try hotel nih...ada contact number????bagi akak hang nih kos..

ni email akak yer..rose_hazeline@yahoo.com

KOS said...

Ok kak UMI MIA, nanti saya bagi contact number hotel ni ya...ntah arr mana dah simpan call card dia

K.Jah said...

kalu akak, mesti susah nak tido mlm kat hotel ni. terbelek sana, terbelek sini...haahaha

KOS said...

Heh heh heh...KAK JAH...hotel ni kata mak aku mcm tema bilik pengantin sekitar tahun 70an...

meenzuleyka said...

blh la kos hias rumah u cam gitu kan...menarik tu..oda impiana mesti suker...

Kos Serani said...

MEEN...umah aku nanti jadi Classic Style pulak...tapi mesti nampak unik dan mana tau dapat kuar lagi kat MAJALAH IMPIANA heh heh heh

NieZearm said...

hotel ni konsep tu dh ade. tp mungkin perlu upgrade lg..

hOtMaMa said...

aiyooo..gerun mak tengok hiasan bilik tu... bilik ala2 portugis kah u ols...hihihi..!

Kos Serani said...

Bro NIEZEARM, pandainyer soal Interior ni ya...siap bagi komen yg bernas lagi...matila kami nak cari makan kalau semua dah pandai pasal ID ni heh heh heh

Kos Serani said...

HOTMAMA memang color2 bilik tu striking segala...merahnya...hijaunya, kira bilik Kak Senduk tu pon kalah dan kak senduk pun gerun kot tengok bilik ala2 Diva dia tu keh keh keh

:: AYU AYUMiE :: said...

scallop tak tahan tuuuu... better korang check dulu sblm 'gitew-gitew' atau beraksi melampau...mana tau ada 'cctv tak bertauliah' terselit kat scallop tu...hahahahah! 4 bulan kemudian kuar CD..."penyewa hotel melampaui batas" tak ke haru...

i love melaka so much!

:: AYU AYUMiE :: said...

aiii....asik umah dia ajer kuar masuk IMPIANA...ni mesti ada kroni kat dalam situ... takpe, nnti aku calling eric leong suh dtg make over umah akak...hahaha, mau ke dia dtg? sgt la perasan akak ni kan?

Laura Austin said...

68nett??? nice..nice..dekat main town kan?? Nak address please...nak gi for 2nd honeymoon...wekekeke...sekali balik..baby!

Kos Serani said...

KAK AYU AYUMIE, heh heh heh...kalau ada kamera tersembunyi...kat bilik tu apa boleh buat, aku halalkan jer lamereka edarkan VCD/DVD tu,siap dgn permintaan lagi tau...suruh mereka letak "KISAH KEHIDUPAN SEORANG MODEL YG TERLAMPAU" keh keh keh...manatau boleh lawan penjualan VCD " KEHIDUPAN PRAMUGARA YG TERLAMPAU" tu, kui kui kui

P/S: Xde kroni la Kak Ayu, cuma rumah family yg kemas banyak dan senang nak cari..but rumah bujang yg susah nak cari...tu yg mereka rasa special sikit umah aku heh heh heh

Kos Serani said...

LAURA...serius...very reasonable, if U go there for 2nd. honeymoon, sure suddenly got twin coz i from 1st.Honeymoon keh keh keh

Mas Merah said...

Mas Merah tgk pic2 hotel tu nampak classy la..tp a bit creepy lak..kang tetiba klu Mas Merah nginap situ 3 ari 2 malam dgn budget bwh 300 tu..tengah nyenyak tido..diganggu lak dgn entiti2 portugis..alamat terkejut terlompat la sampai tercabut wig Mas Merah..!(wah! time tido pun pakai wig..almaklum la Mas Merah kan canthek..)

KOS said...

Mas Merah, tido pon nak pakai Wig ker? nanti kalau ko malan terjaga nak pegi kencing, lalu depan cermin...ko nampak diri ko sendiri...ko ingatkan tu hantu keh keh keh

b0cah said...

mohon ijin memuat foto di blog kamu pada situs kami, trims

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.