Friday, August 15, 2008

DAPAT ANUGERAH BLOGGER KREATIF, EH...BETUL KER?, ALAMAK...TERLEBEY SUDA

Terkejut...kerkesima dan tersentak dari lena bila tetiba dapat Anugerah sebesar ini. Dah la tu, kena suruh berangan-angan dapat Anugerah yg besar ini sambil berucap ( Untuk merialisasikan dan buat ucapan aku hidup dan mcm betol, aku kena makan buah BERANGAN dan pisang BERANGAN...barulah angan2 tu mcm real nanti. Dan di bawah adalah hasil angan2 aku itu...
Hola...beratusafugharethehelafusamttipukimatillasaramanitut, sabar-sabar...aku tau la aku menang,tapi biar aku bergelek dan goyang bontot dulu untuk Warm-Up sebelum berucap.
Owh...my God....owh my God, i'm speechless u know ( tapi masih boleh bercakap...camana tu? ). Erm...sebelum itu, izinkan saya menadah tangan ke langit ( bukan MENADAH GERIMIS mcm lagu Ziana Zain tu tau )...I'm very thankfull to my God yg beri rezeki ini. Serius...sebenarnya saya tak sangka yang saya akan menang pada malam ini, tapi walau pun saya tak sangka saya akan menang, tapi saya sempat menyediakan ucapan ( sambil menyeluk kat kocek mengambil secebis kertas....boleh? ). Pada mak bapak dan famili sekelian, ucapan utk kamu nanti jer aku sampaikan kat umah...kang kena maki pulak oleh penonton dan wartawan kata..."MACAMLAH TAK JUMPA MEREKA KAT UMAH NANTI..".
Sungguh tak percaya, tak sangka dan saya tak sedia langsung ( sama mcm artis yg Propa tu ). Belom pernah dapat Anugerah seistimewa ini...sejak dari burung saya sebesar Pipit, hinggalah kini berubah menjadi garuda...ini lah Anugerah pertama yg saya pernah terima. Terus terang , saya katakan yg saya sememangnya kemaruk sangat nak dapat Anugerah ini, erm...well, akhirnya angan2 saya jadi juga kenyataan. Seterusnya saya nak tujukan ucapan terima kaseh saya pada para pengundi terutama PENGUNDI ATAS PAGAR yg sudi vote saya, walaupun ada yg sanggup pungut tin kosong dan jual kotak serta surat khabar lama demi mendapatkan wang untuk Afunmaki saya sebagai pemenang. Kiranya tak sia-sia saya memerah otak ( sampai kering otak saya mcm org isap gam tau ) semata-mata untuk mencari TAGLINE yg lain dari ALAMAK TERLEBIH SUDA, atau MESRAA....( sambil melambaikan waris jejari HANTU ...ala2 BobAF2 ). Setelah memerah otak dan kerana inginkan kelainan...tercipta la TAGLINE aku sendiri yg berbunyi "ALO...ALO...ALO, apa khabar Malaysia...Brunei, jgn lupa Afunmaki KOS...ALO...ALO...ALO... ( dgn nada sengau sebijik mcm Saiful Apek ) dan kerana bunyinya sengau mcm suara yg dikepit, maka Tagline "ALO...ALO...ALO..." ini telah begitu popular di kalangan Bapok-Bapok dan yg sewaktu dgnnya.
Seterusnya, saya ingin saya ingin mengucapkan beribu-ribu Lemon pada cik Riana yg Anugerahkan saya TAG Anugerah Kreatif ini yg dengar khabarnya hanya sekadar Anugerah menjaga hati...tapi aku peduli apa, aku anggap jer dia ikhlas tapi jauh ( la mcm lagu la pulak ). Cuma satu jer nak bagitau kat kamo Riana,walaupon kamo bagi Anugerah ni pada org laen...aku akan tetap rampas dari org yg dapat tu masa dia berucap kerana aku dengan rasa tidak malu merasa begitu yakin yg aku sahaja yg layak menerima Anugerah yg mengada-ngada ini. tidak lupa juga thanx so much pada Fan Club saya yg digelar KOSHARGA MURAH FC, kerana sanggup memungut barang2 kitar semula semata-mata untuk menempah Banner yg murah dgn kualiti gambar aku yg kurang bermutu itu. "KOSHARGA MURAH FC, sila lambai-lambai RATU kain rentang aku itu". Bukan apa tuan2 dan puan2 sekalian, aku takut kalau tak mention nama FC aku tu...kot2 mereka merajuk dan bakar rambut aku pulak. KOSHARGA MURAH FC...zillion thanx to U all guys n girls ( perlu ker girls? )...U all yg make it happen hingga aku berjaya meraih anugerah yg mengada-ngada dan ntah hapa-hapa ini.
TERIMA KASIH SEMUA...AWARD INI BUKAN HANYA AKU CIUM...MALAH AKAN AKU BAWA KE MANA-MANA SAHAJA, SEKALIPUN KE JAMBAN, DAN AKU AKAN AMBIL INSURAN UTK AWARD NI DARI KAK JEK@IZZU TU.

TAKPE LA TUAN2 DAN PUAN2...SAAT NI AKU HANYA MAMPU GOSOK AWARD NI KAT DADA, BALIK UMAH KANG...AKU GOSOK PULAK KAT BAJU2 SEMASA MENGGOSOK BAJU.
" LIHATLAH DUNIA"...NAH KAU...AKU TETIBA JADI BONGKAK DAN LUPA DIRI...LUPA DUNIA. NASEB BAEK TIDAK LUPA INGATAN HEH HEH HEH.




28 comments:

okfind88 said...

wakakaka..lawak arr bro ni..mm camne nk jadi ahli KOSHARGA MURAH FC?Kena bukak web ape?mm n4 that...fc KOSHARGA MURAH FC ni suda reg kt ros ke??hiks...wakaaka..alo..alo..alo..hiks...ong kedek2..

Heartless Devilish said...

hahahahahaha
aper ko merepek nie kos?
burung sebesar pipit then jadi garuda?

naper tak perlu girls?
aku bukan girl ke?

hahahaha..aper nye fc ko buat tuh kos??
miakakakaka..kenot tahan!

KOS said...

OKFIND...FC tu belom lagi didaftarkan kat R.O.S bcoz dah sah2kena reject punya.
Wei...nak juga enterframe Tagline kamo "ONG KEDEK-KEDEK" tu ya? simpan jer bila kamo masok AF9 tahun 2011 nanti wokey.

KOS said...

REEN...BURUNG PIPIT BERUBAH JADI BURUNG RAHSIA ORG LELAKI HEH HEH HEH.

Maksud aku...biasanya org ramai kalau kita tegor...cukup "U ALL GUYS....tak perlu ucap U ALL GUYS & GIRLS heh heh heh

Heartless Devilish said...

hahahaha
paham paham..
bole saya mintak itu burung?
miakakakakaka

okfind88 said...

wkakaka..aduya..mm fc aram ar ni??sobsob...wakkaka..bru nk jd pengasas ni..wkakaka..aduya...well..biase rr..ong kedek2 perlu ade bro..hiks..
wah.burung..brung garuda??idup ke tu?larikkkkkkkkkkk...oops...kemelhuchahan suda sini..sori2....wat2 xnmpak ek??ya ampun..

Fifiey82 said...

wakkkakkakakka ngokkk gilakkkk....habis tesembur air liur ketawa over....namun aku ttp menten cun....wakakakak kose lawakkk habissss

Kos Serani said...

FIFIEY...kalau mcm tu aku masok RAJA LAWAK la...dah ada fc aku sendiri dah keh keh keh, selain MR.Os, A.R Badul, Senario...kita Xde lagi pelawak ensem selain nabil...kan? so kita ubah la style pelawak Malaysia keh keh keh

okfind88 said...

wkakaaaka..nk masuk raja lawak lak..ahaks..alo..alo..alo..ong kedet2.

Kos Serani said...

OKFIND...Nak masuk RAJA LAWAK...nanti mcm kamo kata...ADUYA...org tak ketawa...aku pulak yg ketawa sendiri...keh keh keh

K.Jah said...

hoihhh!!! mcm ni punya ucapan panjang harus event drag sampai ke pagi..dgn sipemberi hadiah siap menguap2. hahahha!!!

Adriana said...

sekarang sudah terbukti... kos yg paling over dalam ramai2 umat kat blog ni. wakakakakaak!

KOS said...

KAK JAH,org kemaruk Award dan 1st.time dapat memang tahap keterujaannya tinggi, sampai ucapan pon tak ingat dunia. Tapi andai kata aku penaha menang tiga empat kali...ucapanku simple jer..." THANK U TO ALL,BUT UCAPAN SAYA...SILA RUJUK UCAPAN TAHUN2 LEPAS, BUNYINYA SAMA JER...BOLEH?" ahaks

KOS said...

RIANA...aku ada jawapan selamat mcm sesetengah artis bila dikata keterlaluan...setakat nal bela diri dan cover kesilapa la..." aLA, SAYA TAK NAK HIPOKRIT DAN NAK JADI DIRI SENDIRI, APA YG SAYA KOMEN TU IKHLAS DARI HATI, DAN TAK NAK BERLAGAK BAIK DGN UCAPAN SOPAN-SANTUN" heh heh heh

Izzu Izzuri said...

Hahahaha!! Klakar gilos!! Da lama tak baca blog nih,sekali baca sume2 org punya mcm2 cite kuar.. Kos,apa sudah jadi? Nk kata hepi dpt anugerah tp bunyinyer mcm geram jer.. Tak tahan baca statement burung2an itew.. Lg satu,jgn lupa insuredkan award tu yer.. Klau kene curik nnt leh claim juta2.. Muahahaha!!

Izzu Izzuri said...

Hahahaha!! Klakar gilos!! Da lama tak baca blog nih,sekali baca sume2 org punya mcm2 cite kuar.. Kos,apa sudah jadi? Nk kata hepi dpt anugerah tp bunyinyer mcm geram jer.. Tak tahan baca statement burung2an itew.. Lg satu,jgn lupa insuredkan award tu yer.. Klau kene curik nnt leh claim juta2.. Muahahaha!!

Kos Serani said...

KAK IZZU@KAK JEK...akmi ada jer kat sini...masih aktif berblog, bukannya mcm kak Jek, lopeh dari Beijing, ingatkan dapat tengok pic2 indah n menarik...tapi lotih den klik...asyik tak ada jer...rasanya dah bersawang kak Jek punya blog tu keh keh keh

Kos Serani said...

KAK IZZU@KAK JEK...akmi ada jer kat sini...masih aktif berblog, bukannya mcm kak Jek, lopeh dari Beijing, ingatkan dapat tengok pic2 indah n menarik...tapi lotih den klik...asyik tak ada jer...rasanya dah bersawang kak Jek punya blog tu keh keh keh

ann said...

Hahahaha. Kos agak sengal teks ucapan ko tuh. Giler kentang ! Hehe. Mmg over abis.. Harhar

Izzu Izzuri said...

Yelah..yelah.. Aku hapdetlah nih.. :-p

Umi Mia said...

ermm..idea baru nih...buat award tu gosok kain baju....memang geliga lah otak kau ni kos...save budget letrik kita bulan nih...

NieZearm said...

letih tul mata aku nk baca ucapan ko ni kos. Bab burung tu aku paham... :-D

NATASYA HANCOCK L.A said...

Ermm Natasya first time masuk blog mamat ni..kebetulan jer tu pun setelah dipaksa2 oleh kwn2 gurls..kata diaorg blog mamat ni sgt2 best..since Natasya ni dah balik kL from L.A (ad modelling sket kat sana) so singgah la jap nak tau HEBAT sgt ker blog mamat ni sehingga menjadi bualan kwn2 gurls i..dan terbukti mmg BESTTTT SGTTTTT!!! walaupun mamat ni perasan mukanya ala2 Ricky Martin( Natasya x heran coz dah bergambar in person with him..i kan model di L.A..gitu..sempat lagi carut kan..) siap mention burung2 lagi!! Wakakaka ternyata mamat ni suka dedahkan kekuatan peribadinya tu..oops!! Keep up da good blog ya..Muuuahhhhhhhh!!!

Kos Serani said...

KAK UNI MIA...kena kreatif...dah harga minyak mahal...kan....

Kos Serani said...

Bro NIEZEARM...saja buat panjang lebar...maklumlah...gila koser dan kemaruk award..keh keh keh

Kos Serani said...

NATASHA HANCOCK...YO...YO...AJER, MCM LA AKU TAK BOLEH AGAK PENYAMARAN KAMO TU

Laura Austin said...

Btul ke ni Kos yg kita kenal - cool and control macho? Wekeke... I feel like terbalikkan Kos upside down inside out, dan cari ape lagi Kos sembunyi dari kita. Anyway, you definitely have a dry sense of humor..Lawak!...Wakakaka...erhmm...psl burung tu...ehem...double meaning la wei!

Kos Serani said...

LAURA, i'm very quite guy, silent mood but i'm funnny & happy go lucky person heh heh heh

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.