Thursday, July 31, 2008

KEEP FIT & DIET DGN CARA YG BETUL

Ramai kawan yg tanya camana utk mengekalkan bentuk badan?. Bagaimana cara pemakanan? Lelaki yg telah berkahwin atau mencecah 30an memang ada masalah Boroi kalau X tau menjaga badan. Mcm-mcm cara org buat, ada yg bila kita tanya, "ehh!,X lunch ker hari ni?" dia balas "err...tak...diet". Sebenarnya salah tu. Diet bukan ber erti X makan. Kalau Kak Jah dgn abg Carlos ( ehh...asyik kaitkan kak Jah jer ya heh heh heh ), mereka dua dah berpakat jaga kesihatan dgn mengurangkan kalestrol dan kurangkan pengambilan nasi, itu adalah cara yg bagus juga, tahniah. tapi saya ada rahsia yg nak dikongsikan bersama. Body yg cantik bagi lelaki sebenarnya bukan yg Stocky, bulky...tapi cukup sederhana, atau biar kurus tapi ada lean.
Sebenarnya interview ni kat majalah SENSASI LELAKI, tau la kalau dah sensasi, kaedahnya tepi kolam lah...biasa la, pelaris...( kiranya laris juga majalah ni waktu Pin Up ku keluar ).
Kalau diikutkan, ramai yg tidak mahu berkongsi kecantikan samada wajah atau body. but as for me...I'm willing to tell people bagaimana untuk keep fit dgn cara yg betul tanpa mendapat kesan sampingan. But the biggest secret is..."STOP EATING BEFORE U FULL". Serius, cuba fikirlah... ramai antara kita yg makan sampai kenyang baru berhenti. Selain itu, cuba elakkan makan selepas pukul 10pm. Sebab malam kita kurang aktiviti dan pergerakan, pembakaran lemak juga tidak berlaku. Ok la...klik pic kat bawah ni utuk full story and secret...Good luck.




16 comments:

K.Jah said...

bagus kos buat entry ni...

tu la, kjah kalu masak pun..mkn lauk jer. diet kena la seimbang kan?? bkn apa, skrg ni dah byk kita dengar org muda2 dah kena diabetis, strok..takut tau!!! anak kecik lagi esok dah jd yatim piatu..isk!! mintak dijauhkan!!

Kos Serani said...

Thanx Kak JAH, memang betul..semua kita belum terlambat kalau nak jaga atau kekalkan kesihatan, strok, darah tinggi, kencing manis adik beradik dan bersepupu dgn sakit jantung,ni bukan mcm dulu2... sekarang ni ramai yg muda bawa 30 pun kena. Tapi minyak jagung tu memang bagus yg kak jah pakai tu, memanglah mahal...but kalau sakit lagi mahal.

:: AYU AYUMiE :: said...

waaaaa...biler la ai nk kurus balik cam doluuu doluuuuuu...makan ati tau tgk pakaian dulu yg dah tak muat nk pki... huhuhu, nk wat camner ai ni suker makan ler...hehehe, i harus jaga anak-anak cacing ai ngan penuh kasih sayang...muahahaha!

Heartless Devilish said...

i like lelaki yg comel & montel..
tak sker ar laki kurus!

rasa cam nak gi swimming plak..
aiyak...

makcik Senah said...

waduh waduh...bugarnya body si kos ni..tp mcm zaman 90 an punya jer..sekarang ni makin bugar ker makin layu di tasik madu?? hik hik hik! klu gini la gaya anak sabah yg satu ni..makcik rasa..ad peluang kot makcik nak kenen2 kan dgn anak makcik si rosnah epal bulat tu kot2 leh sangkut..alangkah bahagianya makcik klu dpt menantu mcm budak kos ni..alamak terlebih suda..!!

Umi Mia said...

macam dah tau dah semua tu...tapi komitmen nak buat tu takder...camner tu...

KOS said...

KAK AYU AYUMIE, manada gemok pun...kalau kurus pun nanti org kata X cukup makan atau makan hati dgn laki....keh keh keh...LARI....

KOS said...

REEN...ok juga tu yg montel...tapi sekali dia tindih ko...hah? ???

Jom la join aku...sebulan skali aku sure pegi swimming punya

KOS said...

Makcik Senah??? aik...sapa ekk???

KOS said...

KAK UMI MIA...Xpe la...janji sihat, Apo nak buek...kan?

Laura Austin said...

aiyo..tayang body lagi....hari2 i tgk body my hubby la...wekekeke...will give him the tips...tq

NieZearm said...

entry yg menarik. ko mcm au2 je azam aku bulan 8 ni nk jog dgn gym balik. kasik mantap lagi...

KOS said...

LAURA...bukan sengaja nak tayang....memang tugas aku sebagai MODEL YG TERLAMPAU mcm tu la kerjanya selalu

KOS said...

Bro NIEZEARM...aku mcm tau2 je azam bulan 8 ko ya? pasal aku ada terbaca komen kak Jil kat ntah Blog sapa yg dia kata bro nak tanya camana nak buat sixpack...tapi malu...heh heh heh.
P/S: la...bulan 9 ni kan kamo puasa...can keep firt again...but bro bukan gemok pun?

Izzu Izzuri said...

Wuih!! Akk dah stat posa daahhh.. (Ngn rasa bersalah sbb da lama tak bersenam..Kehkehkeh!) Akk mmg setuju sgtla gi swimming tu.. Dulu slalu sgt gi swimming.. (Zmn2 diglai ramai...Wakakaka!! Ada ke wehh??)
Apapun pose kos tepi kolam mmg kellezzz... (Utk laki akk: Shayg..pkai thongs tu bila gi swimming ngn te je leh!! Stop!!)

Kos Serani said...

Kak IZZU IZZURI, memang berenang tu boleh cantikkan badan kerena seluruh otot bergerak...masa kita berenang.

Jgn cabar abg jek berenang...nanti mak budak pun tetiba mint berenang keh keh keh

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.