Wednesday, August 13, 2008

DANAU HATIKU- ( JIWA KACAU PART II )

Bersendirian...menerima hukuman meninggalkan kau dahulu, lesu langkahku... ( Senyumanku ini adalah topeng kedukaanku ).
HANYA KAU YG MAMPU - ( AIZAT AF5 )



Ku cuba redakan relung hati

Bayangmu, yg berlalu pergi

Terlukis di dalam kenangan

Bebas bermain dihatiku



Cerita tentang masa lalu

Cerita tentang kau dan aku

Kini tinggal hanya kenangan

Bebas bermain dihatiku



Harusnya takkan ku biarkan engkau pergi

Membuat ku terpuruk rasa ingin mati

Derita yg mendera kapan akan berakhir

Hanya engkau yang mampu taklukkan hatiku






Pantai itu aku,

Laut itu cinta

Yang sering datang dan pergi

Berulang kali

tapi dalam kadar pukulan ombak yg berlainan

Senja itu kesepian pantai

tatkala dia menjelma dengan seribu kebisuan

Pantai, Laut dan Senja bila di mana dan kenapa?




22 comments:

K.Jah said...

kosss...apa pasal bunyi mcm kecewa je ni????

Anonymous said...

kenapa beb?
asik sentimental kan lately..
lama giler tak jumpa ko kos!

@mirul

Anonymous said...

kenapa beb?
asik sentimental kan lately..
lama giler tak jumpa ko kos!

@mirul

fifiey said...

jiwang lah kose....wakakakkaa

Anonymous said...

Sedih la coretan u kali ni..uhuk! mcm ad kena mengena jer dgn aku..

KOS said...

KAK JAH...ntah camana nak cakap, but semua yg aku post kat sini...lagu, poems...ada kena mengena dgn Danau Hatiku kala ini

KOS said...

AMIRUL...kamo tau perangai aku ni seorang kawan yg ceria...kan? tapi dlm hati adakah kamo tau?

KOS said...

FIFIEY...sekadar meluahkan perasaan yg terbuku di Danau hatiku.......sungguh

KOS said...

ANONYMOUS...sekadar curahan perasaan, tiada kena mengena dgn sesiapa, cuma perasaan hati yg terpukul dgn kegagalan cintaku yg lalu,dan kini masih bersendiri

okfind88 said...

aduya..bro..nape ni??..mm jan sedey2..aduya..sepi xbermakna anda keseorangan...sebenarnya..elok juga jika sepi datang bertandang di lubuk ati kita..kerana...sepi itu boleh membawa kita sedar akan kedudukan kita sekarang...gembira la jika sepi bertandang...

Kos Serani said...

Ntah la OKFIND, bila teringatkan cinta ku yg tela pergi...cinta nan lalu...rasa bersalah pada diri sendiri, tambah lagi bila dengar lagu2 yg berkaitan dgn hidop ini...ADUH...........

Adriana said...

bersendirian.... menerima hukuman meninggalkan kau dahulu..... lesu langkahku.... aiyooooooooooooo... evergreen nyer lagu Tok CT ni..

Heartless Devilish said...

naper nie kos?
sedey ke?
meh sini meh...
aku kasik gumbira...kasik haru biru..hiks

Fifiey82 said...

kose aku tag ko....bole kan

:: AYU AYUMiE :: said...

syahdu la pulak... akak ingat lagi skrip dalam citer EZORA... tony (bapak joshua) ada btau joshua camnie lebih kurang bunyiknya, biler joshua frust saat lisa tinggalkan dia:

"CINTA PERTAMA TAKKAN KEKAL, KERANA CINTA PERTAMA HANYALAH UNTUK KENANGAN KERANA IA TERLALU INDAH UNTUK DIKENANG..."

akak rasa cam betul ajer & ada kene mengena ngan akak gaks... wp laki akak bukan cinta pertama akak, akak berdoa moga dialah cinta terakhir akak yg kekal smpi akhir hayat...tp biarla akak mati dulu, sbb kalu akak mati dia kawen lagi...leh la akak bangun cekik dia...muahahahaha!

kos sabar OK!

Kos Serani said...

Riana...lagu ni sama mcm penyesalan yg ku alami, tapi dah takdir...life mus go on.... ( mcm lagu la juga )

Kos Serani said...

REEN...I need shoulder to cry on...uhuk...uhuk...uhuk...

Kos Serani said...

REEN...I need shoulder to cry on...uhuk...uhuk...uhuk...

Kos Serani said...

FFIEY? Tag lagi ker?...apa2 la aku pun takde bahan nak post kat Blog ni...bagi jer la apa Tag kamo tu

Kos Serani said...

Kak Ayu Ayumie, thanx...bertuah dapat kawan2 mcm kamo semua, semoga jodoh kak berkekalan lah...kalau nak make sure Abg tu tak berpaling cinta...hidanglah NASIK KANGKANG heh heh heh...guwau jer ya...Kak

:: AYU AYUMiE :: said...

ahhahhaha..kalu camtu akak kene tanye chef kiter (KAK JAH!!!)

kakjah: nnti jgn luper postkan resepi NASI KANGKANG yer...ai nk version effect nasik tu... kalu laki ai curang, dia akan muntah darah...heheh

KOS said...

ADOI...ada ker resepi tu kat Kak Jah? setahu aku, dia ada resepi NASIK KANGKUNG jer heh heh heh, klakar la kamo ni Kak Ayu Ayumi

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.