Friday, July 11, 2008

"ALAMAK...TERKENA TAG LA SUDA..."

Alamak...kena Tag lagi? ya...la, kali ni dari si kematz tu...kawan yg aku kenal masa AF6 hari tu. Aku malas Tag2 ni bukan apa...abis rahsia silam terbongkar...kiranya abis terlondeh semua kisah lama...BUT, sekali-sekala seronok juga dan yg best partnya...aku berpeluang pula Tag org lain. So...kita lihat SIAPA YG KENA.....
KALI PERTAMA NAIK KAPAL TERBANG?
Kali pertama aku naik kapal terbang semasa terbang ke Semenanjung utk mengambil kursus Seni Lakon Teater & Filem anjuran Kindasa Sdn.Bhd dan FINAS. Pertama kali naik kapal terbang...gayat juga. Maklumlah org Kg...kan,nak pakai belt pun Xtau, sampaikan stewardest tu ingat aku ngengada X tau siap minta pasangkan lagi. Lepas kursus...ingat nak balik,tapi dapat pulak offer berlakon under Eurofine Production, bukan pelakon tambahan tau...tapi Pelakon Pembantu lelaki untuk drama 13 episode.
KALI PERTAMA KE OVERSEA?
Aku Xlah penah pegi jauh lagi...setakat Brunei ( guna pass harian masuk ) dan ke Philipines ( X pakai passport langsung ) dua-duanya naik bot dari Menumbuk ke Brunai...tooks about 1hr jer dan ke Philipines pulak ambil masa tiga jam lebih...dekat sangat kat sabah tu. Kat Philipines ni semua muka lebih2 kurang jer dgn aku, so cakap la Tagalog dan Visaya sikit2. Model2 lelaki dan aktor kat sini biasa jer kalau bergambar daring dan berani mati ni. kaedahnya kat sini...kalau ko model lelaki X berani buka2 dan berseluar dlm pose kat Magazine...akan di kata pondan, so semua nak mengaku jantan asli dgn londeh sana sini,yg untung syarikat Majalah tu keh keh keh.
KALI PERTAMA DUDUK BERJAUHAN DARI KELUARGA?
Aku memang dah biasa stay jauh dgn keluarga, rasanya dari kecil dan besar pun masih berjauhan juga...cuma dgn lain reason. Oleh kerana mamak ku ( my mum ) single mother, Xlah dia mampu beri sekolah ke5 org anaknya, hanya satu cara...kami dihantar kesekolah berasrama melalui skim org2 susah. Tapi asrama dan sekali sekolah tu berhantu tau...ada banyak cerita seram yg mampu menegakkan segala bulu yg ada kat tubuh, nasib baik masa tu X banyak bulu lagi keh keh keh. tapi yg bestnya...zaman aku...xde la kes buli dan kes liwat ni mcm yg kita dengar kat asrama sekarang.
TERINGIN SANGAT NAK MELANCONG KER....
Kalau aku ... masti lah Thailand, memang tempat ni surga dan neraka dunia. Aku teringin sangat nak ke sana kerana org kata...wajah aku iras2 org Siam. Tu yg aku senang dapat lepas ujibakat masa berlakon filen ANNA & THE KING dulu tu. Bukan mcm kawan aku yg sorang tu... dia ke sana kerana nak menabur dosa, Thai tu dah jadi rumah keduanya heh heh heh. Org kata kat sana anu pompuannya boleh masukkan bola ping pong dan kuar sendiri...ikan emas pulak dimasukkan..lepas tu kuar...dan letak kat balang...masih idop berenang-renang lagi. Alamak...terlucah suda...mintak ampun, mintak maap...kakak2 suci yg terbaca blog ku ini.
FAVOURITE ACCESSORIES....?
kalau Adam suka Bandana @ bandanang, aku pulak suka tu...kat lengan aku diphoto atas. Ialah..
org laki,banyak mana aksesori selain jam???
@EMPAT PERKATAAN YG SELALU DISEBUT...?
1. "Alamak...terlebey suda.."
2. "Adoi"
3. "Cilaka"
4. "Waahh"
@KALAU ADA DUIT...?
Aku nak buka pusat kebajikan dan rumah org2 tua. Terutama kanak2 yatim piatu. benarlah kata org, pengalaman lalu kita...akan membuat kita insaf akan apa yg terjadi.


@TAG ORG LAIN...
Hah...kali ni aku nak buat lebih futuristik...main tempek gambar jer, kalau sapa2 yg nampak picnya yg cun,comel,macho,tembam,kiut,shanteek,tekti dan entah segala apa lagi ayat2 dan pujian yg boleh buat kamo rasa kembang melayang cantik tertarik kau memang the Boom...jgn la buat pura2 tak nampak pic kamo kat ruangan glamor ni ya heh heh heh. Ni laki bini Jek N Jil , juga kak Umi Umia, Kak jah, Reen, Riana,okfind,Ann,Laura, Meen Zuleyka, Kak Ayu Ayumie,
ReezberryHelleberry binti Strawberry dan shaofie ( maaf pic ko aku X sempat cilok ).





































































































































































28 comments:

Heartless Devilish said...

omg! mana ko dapat gambo aku yg tuh?
mesti dalam myspace..
mati la aku...

Kos Serani said...

REEN,Heh heh heh...adalah, aku korek2 pic2 lama ko, ok apa...pic tu.

KeMatZ said...

perhh kos... tag siap letak gambar lagi tu... classs.....

Laura Austin said...

Saya baru jawab tag yg lalu....siap masuk blog hari ini...huhuhuhu...nak balik dah..

Heartless Devilish said...

gambo tuh gambo lama la kos...
hahahaha... adeh..terpampang muka aku yg ada make up...
malu ar....hahahaha
tp tag nie nanti ada masa baru jawab ar....

Kos Serani said...

KEMATZ...heh heh heh,saja nak buat kelainan.

Kos Serani said...

Ok Laura...thanx for the responds ya

KOS said...

REEN...ok apa pic tu, dont worry pasal balas TAG tu...do it when U free only...ok

Okfind88 said...

amboih....balas dendam ka nieh?ekeeke.mm nnti sa buat..wahh...10q coz tag sa.....siap lah...

Kos said...

OKFIND88...Abih...hari tu kenakan aku, now giliran kamo...jawab...jgn X jawab ok

ann said...

halamakkkkkkkkkk siap taruk pic tuh... hehehe... mana ko curik pic tuh kos?? hakhak

Kos Serani said...

ANN...heh heh heh...aku korek pic tu dari album lama mu

shaofie said...

kos..gmba aku xde..so no need to tagged la erk...btw..aku tersisih kerna gmba ku tedaa...arghhhh...

ADRIANA said...

asal kecik je gambar aku... mana aci!!!!!

Okfind88 said...

bro..i aledi jawab tag dr u..hm...nape x link sa??sedey nieh??da lme sa link bro..huhu..sobsob..mm ha..sila ke blog sa...anda jugak tlah ditag..huhu..jawb..jgn xjawb..siap la lau xjawb.huhu....jwab ea..

Okfind88 said...

bro...i suda jwb ur tag....huhu..mm ade mase gak ek tag2 org ni??ekekeke..mm dendam ea..mm dendam masi ade nieh..ekeke..mm anda juga telah ditag..so sila jawb...ekeke..jwb.jgn xjwb..ahaks..
lau sebz mane..kne jawb gak tag dr sa taw..k..mm nape xlink sa ag??huhu..sa da lme link bro..sedey nieh..ekeke

Yuz @ Dikja @ Kak Jah said...

wah! terkena tag sudah. nanti akak buat k.

Kos said...

Shaofie...sorry la...X dapat nak cilok Pic u...jgn marah ya, nanti sy link Blog u... :)

KOS said...

ADRIANA...sorry pic tu jer yg dapat aku cilok dari blog u...pic yg lain kalis copy/paste heh he heh

KOS said...

OKFIND...thanx. Sorry...terlepas pandang...nanti saya link blog u ya... :)

KOS said...

KAK JAH...thanx atas kesudian jawab TAG dari saya...jgn la pulak balas dendam lain kali kena kan saya pulak ya...heh heh heh

Umi Mia said...

kuikui...nasib gambar aku agak siuman...tapi awat ambik ada muka anak...ces.....tak leh nak ngaku bujang langsung....

KOS said...

KAK UMI MIA...Ala, kalau aku ambil pic single kakak...pun, tetap pecah lubang....kui kui kui coz ada dah nampak imbasan ibu penyayangkat muka tu heh heh heh

:: AYU AYUMiE :: said...

kos:
kak ayu ayumie kirim salam...dia kata dia kat umah mak mertua lg...dia tunggu rambutan masak baru dia balik shah alam (dlm 2mgu lagi kot)

so, TAG tu dia kata akan dibuat biler dia dah balik...leh la jwb TAG tu sambil mamam rambutan... muahahahaha!

KOS said...

Lar...kalau KAK AYU AYUMIE kim slam...siapa yg komen ni? Adoi...poning den.

P/S: Susah-susah jer nak tunggu rambutan tu masak ...kan kat pasar buah berlambak heh heh heh

NieZearm said...

abg dh jwp.. saje je ko nak korek rahsia kan.. :-)

:: AYU AYUMiE :: said...

dik non... akak dah buat TAG tu...yeehaaaaaaaa, check it out!

KOS said...

OK Kak AYU AYUMIE...thanx for the respond ya

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.