Wednesday, July 9, 2008

SEPI YG BERTANDANG

Kita boleh menipu org lain...tapi bolehkah kita menipu diri sendiri? memang payah utk menipu diri sendiri kerana kita tahu benda itu hanyalah rekaan semata, dan kalau pun boleh...adilkah pada diri sendiri?. Buat2 sibuk, buat tiga kerja dlm satu masa. Hari ni bangun pagi rasa X sedap badan, mcm nak jatuh demam. banyak hal berlaku pada minggu lepas. Saz teman serumah terlanggar org masa drive dan org tu mati.
JIKA JIWA ANDA PEKA,PHOTO DI ATAS BOLEH MENZAHIRKAN RASA SEPI DIHATI INI.

Urusan dgn polis berlangsung dari 11pm hingga ke awal pagi ( subuh ). Pergi kerja pun sudah mcm org mamai...mcm zombie pun ada juga. Kemudian mlm pula kawan bergaduh dgn kekasih...putus cinta. Cuba memperbaiki keadaan...tetapi become getting worst....argh!. Sekali lagi jadi org tengah...sorang mengadu mcm ni...sorang mengadu mcm tu. Kerja pula semakin menimbun...deadline projek semakin dekat, syukur kesibukkan begini boleh melekakan JIWA KACAU yg kutanggung menggunung di dada. Kesibukakn dgn kerja, dgn Modelling dan urusan Stacy's Frenz ku buat sebagai pelarian JIWA KACAU ku. Stacy balik dari Australia ( Gold Coast ) aku X dapat join AJK yg lain kerana ada fotografi mlm yg sama kat Jalan Ipoh Studio. Fotografi berakhir pukul 3.30am...tido sekejap dan pegi kerja lagi. kini aku dah rasa nak demam,
ohh...my god...I'm falling down...merana, jiwa kacau. God...how long this journey I have to go trough?

Aku bukanlah penggemar filem Melodrama, tetapi semasa bosan...melayan filem ini sorang2, baru aku sedar yg hidup ini begitu tipikal sekali. Benarkah kata sebuah puisi..."SEPI ITU INDAH",benarkah? tapi aku X dapat melihat sudut gembira itu...ataukah aku tersasar arahnya.

Semlm masa nak tidur, tiba2 terdengar lagu Dato Siti Nurhaliza bertajuk SENDIRI oleh Ajai.
BERSENDIRIAN...
MENERIMA HUKUMAN MENINGGALKAN KAU DAHULU...
LESU LANGKAHKU...
SENGAJA, INGINKAN PERHATIAN...MU
SUDIKAH KAU TERIMA...
KESAN KASIH SYG YG KU CURAHKAN DAHULU...
SEDANGKAN KU TAHU...
X MAMPU MEMBUATKAN KAU...BERPALING
KU...MENCINTAI...MU
MENYAYANGIMU....
BUAT...SELAMA...NYA
chorus
KAU BAWA BAHAGIA...
DI DALAM HIDUPKU SEBELUM KAU PERGI...
OH...ANDAI KAU KEMBALI...
KITA KAN KEKAL BAHAGIA BERSAMA...
AKU BERJANJI...
X MUNGKIN AKU KHIANATI UTK KEDUA KALI...
KESILAPANKU...
X MAMPU MENILAI PERMATA...


30 comments:

:: AYU AYUMiE :: said...

ala ciannya dia...meh umah akak, main-main ngan anak akak...kalu ada masa kos balik kg..jumper mak, ketenangan pasti ada disitu... wp semua masalah tak mampu nk diselesaikan, at least dpt dilupakan buat sementara...biler dah tenang, mesti dpt berfikir ngan lebih baik kan?

*this song ingatkan akak pd bekas kekasih akak yg sgt akak cintai dulu...masa akak dah tinggalkan dia setelah akak dah beri dia peluang...baru dia menyesal & dia kasik lagu nk kat akak...wah jiwang kan? tp takder jodoh kan nk wat camner...takder rezeki dia nk beristerikan akak yg cute ini...wah wah wah, bukan main!

*teringin nk buat kisah lalu dalam blog...tp takut laki akak cemburu & mengamuk laks..hahahaha!

anyway, tabahkan hati OK! everything will be fine soon...;)

:: AYU AYUMiE :: said...

kos...lirik lagu tu byk yg salah...muahahahaha, akak hafal ok lagu nie...hahahah, akak bg kos 70% ajer...B+...cukup la tuh...lom C lagi kan? hahaha

Kos Serani said...

Thanx kak Ayu Ayumie, kakkak ni bukan nama jer Ayu...hati pon ayu.
Letih juga jiwa ni sarat dgn bebanan perasaan la kak. Memang betul kak kata...kalau jumpa mamak...baru saya rasa tenang dan sejok hati.

Wah...rugi la mamat tu X dapat beriterikan kaka ya.

*Bagus la kalau kak ayu X buat kisah2 lama tu...bukan husband kak Ayu cemburu la...tapi kecik ati nanti...better dont :)

Umi Mia said...

Pernah gak rasa sepi macam u dulu....walau hidup dah happening gila...tapi sepi tu tetap ada..

tu sbb I kawin dan beranak...hidup still happening dan sepi tak ada lagi....

Kos said...

Adoi...kak Ayu...aku kantoi, memang tau lirik tu X berapa betul sebab mlm tu terdengar kat radio...main tangkap mana yg ingat jer...sama mcm ex kak Ayu dulu hantar kat kaka lirik tu...aku pun nak bagi kat dia...tapi X kesampaian

Kos said...

Kak Umi Mia...betul kata kakak, sepi dlm keriuhan ni lain...kan, so weird. Kalau mcm tu...nak kawen juga la...mcm kakak...so X la sepi...ada isteri yg picit2 dahi kala pening mcm ni keh keh keh

Heartless Devilish said...

sepi itu sgt indah sebenarnya..
di dalam sepi itu kita akan imbas kembali sumer kesah silam yg pernah kiter lalui...
di dalam sepi itu juge kiter akan menilai setiap tingkah laku dan langkah kehidupan kiter..adakah kehidupan kita semakin bahagia & baik atau sebaliknya...

kos, jgn terburu-buru dalam membuat keputusan utk berpasangan..
bila tiba masanya nanti, ko akan bertemu yg sesuai utk diri mu tanpa ko sedari..dan aku sentiasa doakan kebahagiaanmu.

aku pun sepi gak, tp aku lagi bahagia dgn keadaan diri aku skrg. Tak penin kepala ngan kerenah pasangan. Kalo dapat pasangan yg besh takpe la, kalo dapat pasangan yg wat semak dalam idop, lg haru biru kan? thats why aku pilih aku rela berseorangan...

all the best kos. jgn sepi² ek... kalo sepi sgt...aku ada sbg teman bicara...

ann said...

kos... kita kengkwan always support u.. kenapa u nk rasa sepi.. we all kan ada... jgn rasa2 sepi kos.. ermmm kalu u rasa nk org picit2 kan dahi ... suruh la reen.. kwang2.. both of u leh picit2 together! hahaha .. oppssss!

Kos serani said...

Thanx Reen,...for being someone to rely on

Kos said...

Owh...thanx Ann. wah...kenen-kenen kan kita...mcm kat AF diari la pulak ya...erm...Xpe la, kami sama2 solo...X kisah di gossip...WAAHH

KOS said...

thanx Ann. Wahh...dah nak kenen-kenenkan kami ya....erm...mcm kat diari AF pulak ya...but Xpe la...kami sama2 bujang...no hal kena gossip, kalau dgn isteri org...bahaya wo....

Heartless Devilish said...

oik ann..sker ko ek kenenkan aku ngan kos ek?
bak kata kos..seb baek la aku nie single tau..
tp nak gosip..biar tgk keliling..line clear ke tidak..
takot kang ader plak peminat kos yg marah kan kan?

kos...ada orang marah tak kiter kena gosip nie?

Okfind88 said...

bro..why sepi?mm kiki kn ade..lgpown..la...kitaowng kn ade...kite kwan kn??xmo rrr sepi sowang2 camni...kite enjoy dulu..huhu..mm okf lau sepi..tgk cite
korea..@ dgr lagu..smbil nyanyi...@ ronda2 kaw ngan motor...@tido..dgn cara ni..kite dpt mgelakkn diri kite dr kesepian tu...sesungguhnya sepi itu sentiasa mhantui kite...huhu..mm btw..saz xcident ke?mmm sabar k..walaupape pn..idup mesti dtruskn..dugaan n cabaran sentiasa mengekori kite..so jgn sepi2 ag...lau sepi tu ha..sis reen
pown ade..ekeke..ooppss..

p/s: jgn tergosip ngan istri org oo..huhuhu..ngan sis reen xpe..larikkkkkkkk..

Laura Austin said...

kos...please rest ya as I said today. dun take calls..jgn layan sms unless super urgent...please...take a bit of your time to get some sleep and for yourself!!!! More to come, take one thing at a time. no all problems are your problems. kekadang you kena lepas problem bukan empunya..it should not be on your shoulders. Remmember that..

KeMatZ said...

Kos.... Relax... lahhh jangan bimbang... member member kan ada... hehehehehe tak akan sepi punya... wah dan dan ajha aku kan...

p/s: jangan lupa jenguk blog aku ada something.... hehehehe

548 said...

Besar kesilapanku besar lagi kesilapanmu
Hampa yang kau rasakan hampa lagi perasaanku
Kau cuba menyatakan aku membuat kesilapan
Yang tak mungkin kau maafkan lagi
Ku tak mungkin kau perlu disisi

Besar kesalahanku besar lagi keegoanmu
Berkali ku beri alasan berkali-kali kau menolaknya
Kau ingin ku menyalakan diri ini bagai lilin
Dan terbakar oleh perbuatanmu

Suasana sepi kini
Menambahkan hening di dalam hatiku
Mengadil silapmu
Biar di jiwamu
Aku telah tiada
Di waktu begini diusik
Kenangan silam yang bertandang
Lalu ku biarkan
Ia menabahkan hati ini

Kekasihku cukup engkau buat ku begini
Luka ini usah engkau berdarahkan kembali
Aku masih cinta padamu
Aku masih setia padamu
Kembalilah engkau kepadaku seperti dahulu

Di dalam rindu ku menangis
Di dalam kalbu ku terasa
Teringatmu di kala derita yang memisahkan kita

Di dalam sendu ku berseru
Yang terukir dalam hatiku
Kekasih bukalah pintu untuk sekali ini
Aku cinta kepadamu

shaofie said...

kos...lek la...
mmg btol sepi itu indah...
tp tidak slalunya sepi dpt menyelubungi kita..
kadang kala sepi dpt merawat jiwa kadang pula sepi melukai kita...
sepi itu sgt indah kalau kita pandai mengolahnya..
jgn terlalu sepi kerna dpt menghantui diri...

jd kos saye nk bgtau la nih...
bkn sume org boleh sepi dan menyepi..
kos jgn ikotkn ati sgt...
reen kn ade...ajak la dier berteman..
kadangkala kite perlu cerita mslh kita pde org lain...tp bkn sume..
jadi,saye harap kos ngn reen dptlah saling bertukar pendapat dan rapatkn lg relationship korg bedua..hope so...

Kos said...

Thanx OKFIND...dlm saat2 mcm ni...kawan2 lah jadi penghibor

Kos said...

REEN,,,Xdenya org nak marah, bak kata lagu
UDANG SAMA UDANG,
ANAK PUNAI DLM KUALI,
BUJANG SAMA BUJANG,
ORG TUA YG MAKAN HATI

Anonymous said...

kos...
camne saz? hope he's in good condition emotionally. owh siannya saz...aku takle imagine apa yg dia hadapi skrg ni...

sepi or lonely ni satu perasaan di luar kawalan...sometimes we might be alone atau berseorangan but kita tak rase lonely pon, bahagia jer...tapi kdg2 walau kita dikelilingi ramai kawan2 dalam keadaan meriah pon, kita tetap akan rase sepi dan lonely...that's how weird sepi is...

aku pon camtuh gak, especially lately ni...kdg takle buat menda lain and rase lemah nak hadapi hidup...tapi kena gagahkan diri gakla...and the best is still to go back to our family, as their love is unconditional...and kawan2 pon penting gaks...

anyway, kos ko jgn kerja kuat yg terlampau, cukup2la jd model terlampau, badan ni nak pakai lama...kesihatan still lg penting dr wang ringgit (duit pon penting tp duit sentiasa bole cari)

lama tak jumpa kau org...jaga diri lek lok k, nnt bila2 jumpa lah...we know how to reach each other kan? =)

@mirul

Anonymous said...

owh lupa plak...
lagu sendiri tuh best and aku suka kalu karaoke..
cuma aku kena naikkan 2 key sebab ikut key sore lelaki...
klu tak nnt bunyi sore aku jd terlampau rendah...

wah, kelas nyanyian plak tiba2...

p/s: aku pon tgh tak stabil emotionally nih, hope soon everything will be fine, kau ok, aku ok...ok? terlebey sudaa ni komen aku..

@mirul

Kos said...

LAURA...thanx for your concern...I really appreciate.Today I got fever but already taken tablet, dont worry...I'll be ok

Kos said...

Adoi...!!! KEMATZ...ko TAG aku ya? Erm...kawan2 punya hal...Xpe la...seronok juga, nanti aku balas ya.

Kos said...

548...who are U???

Kos Serani said...

AMIRUL...si Saz ok...tapi kami pon jarang jumpa...jarang borak, buat hal masing2. Aku pun ada angin baik...borak la kat luar,kalau tak...terus masok bilik...berkurung atau berehat.

Umi Mia said...

Kos..esok u ada kat SACC kul berapa???kalau I singgah..boleh cari u....I datang ngan Mia ok.

Kosserani@yahoo.com said...

KAK UMI MIA, esok saya ada rakaman kat showroom utk company FLOS punya product,only sunday ada kat SACC Mall utk Celebrity Car Wash punya charity tu. Ala...X sempat la jumpa kat si Mia yg chomel tu.

meenzuleyka said...

i free skrg...heheh

Kos Serani said...

Owh...what happen Meen??? Dah putus ker??? Xpe lah kan...ibarat lagu duet Sheila Majid & harvey Malaiholo "BEGITULAH CINTA"

Umi Mia said...

owh yer ker...takder u tak nak lah dtg...wahhh...hahaha...mesti org ckp..wah buat amal bersebab lak kan...hahaha...nasiblah kan. ada org kenal I datang..takder org kenal I tak datang..(eh..kenal ker kita..hiks)

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.