Thursday, July 17, 2008

FOTOSHOOT DENGAN STACY DI RUMAHKU

Pada hari selasa tu, 15.July rumahku yg biasanya senyap sunyi tiba2 menjadi riuh rendah. Apa tak riuhnya, si Juara AF6 bertandang ke apartmentku bersama-sama dgn Joe Klubbkitt, Cherry ( P.A, juga kakak Stacy ) wakil dari Astro, jurufoto, make up artis dan beberapa org ahli Stacy's Frenz. Sepatutnya mlm tersebut kami atur utk fotoshoot di sebuah studio,tetapi studio yg ditempah itu masih busy kerana another fotoshoot belum selesai lagi, kami pula tidak boleh batalkan fotoshoot utk Stacy kerana melibatkan banyak pihak, co-ordinator,Jurufoto dan jurusolek. Manakala Stacy pulak...hari lain jadual dah penuh. Tiba2 datang Idea kerana ramai kawan2 yg pernah ambil gambar di rumahku kata result background umah aku cantik, so tetiba sebuah bilik kosong di rumahku ditransformasikan menjadi sebuah studio yg simple tapi menarik.
REEN DAN AKU TEST MARKET...OOPS TEST CAMERA,NAK CHECK BACKGROUND OK KER...TAK.
SEMENTARA MENUNGGU STACY,MEREKA LEBIH SELESA DUDUK DI ATAS LANTAI DARIPADA DI ATAS SOFA. ERM...BAGUS JUGA...XLA ROSAK SOFA AKU YG MAHAL TU KEH KEH KEH.

FAHMEE...MAKE UP ARTIS ( KENA KREDIT NAMANYA JUGA, PENTING NI ) SEDANG MENYOLEK STACY.


INI LAH IDI SAFFRI YG MENJADI JURUFOTO BERSAMA SITI PADA MLM ITU.



TENGOK TU...KAT DINING TABLE PUN JADI...KALAU DAH PROFESIONAL...JADI JUGA.




HAH...NI LA HASILNYA, NI BARU SIKIT TAU...KIRA MCM PROMO JER...XLEH TUNJUK YG BETUL PUNYA...SUPRISE...ANYWAY...THANKS TO SITI FROM KOTAKHATI PHOTO.





NI LA GAMBARAN VERSI NOVEL YG AKAN AKU BUAT, TAJUKNYA..."KAU BEGITU...AKU BEGINI...". KISAH SEPASANG KEKASIH YG TAMPAK BAHAGIA DI MATA RAKAN2 MEREKA TETAPI SEBALIKNYA.






DAN SEBELUM BERSURAI...KAMI BERGAMBAR BERAMAI-RAMAI UTK ANOTHER PART "BEHIND THE STORY" PART NI KHAS UTK PENGHARGAAN PADA YG TERLIBAT MENJAYAKAN PHOTGRAPHY PADA MALAM ITU...AKU, IDI, STACY,ANN, REEN DAN SITI.
Fotoshoot pada mlm itu berakhir pada pukul 2a.m. memang letih tambah lagi lepas tu kena berkemas...dekat 3 a.m baru masuk tidur. Thanks so much to Ann as co-ordinator that night. Dont feel said, the result very nice...u do the best already to make it happen. special thanks also to Riana as writer for this fotoshoot and she took emegency leave for the sake of this fotoshoot. Juga jutaan terimas pada En.Koko atas dedikasinya.







47 comments:

Okfind88 said...

wah..bro....yg pic ngan akak reen tuh..best shoot...wah..oopps..tergosip plak kt sni..hiks..
mm novel??wah..suda lme xbaca nie..mm ble ea kua??nk cari ler..

Heartless Devilish said...

test market?
hehehe..aku nak test market kat ko bole tak kos?
anyway..wlpun penat..kiter sonok..
sian ko kos..kena kemas umah pastu..
nanti2 aku tlg kemas la ek..

:: AYU AYUMiE :: said...

dalam manyak2 bende dlm pictures yg kos letak nie... akak suker "feature wall color merah tu" i like it...kos nnti snap la pic umah kos... akak suker bab-bab home deco nie...;)

KOS said...

OKFIND...wah...aku bukan artis pon, ko nak gossip juak ker?

KOS said...

REEN...nak test ker??? Ada berani??
Erm...memanglah letih...but both of us...enjoy...

KOS said...

Kak AYU AYUMIE, nanti la aku scan or download majalah IMPIANA,dan majalah REMAJA yg menampilkan rumah aku tahun yg sudah. Ntah la.. rumah tu lebih popular dari tuannya, selain kuar kat majalah IMPIANA dan REMAJA, juga kuar kat TV2 LAMAN RIAS dan NTV7 utk programme LIVE SESSION.

Umi Mia said...

ha'ahlah....buatlah entry pasal deco umah u pulak. Asyik masuk majalah orang jer, blog tuannya sendiri tak de. Rugi oooo.....

Kos Serani said...

kak UMI MIA...nanti saya buat entri pasal deco rumah saya, tapi jgn lah high expectation pulak ya, kalau aku dah nampak deco umah kak UMI MIA dan kak AYU AYUMIE...memang boleh bagi dua ibu jari tapi kalau umah bujang mcm aku, kalau cantik pun...jauh api dari panggang keh keh keh

Heartless Devilish said...

hahahaha kos. Jgn cabar aku wor. Aku test ko kang.

adeh... gurau weh. >.<

Kos Serani said...

REEN...ala...gurau jer ker???? ala...betul betul la....keh keh keh

ukane said...

hohohoh.. enche kos.. jangan di cabar ce'gu tuh.. nanti dia wat bebetul kang.. terkaku kang.. muahhahahahah

KOS said...

UKANE...X takot pon...I'm ready physical and mental heh heh heh

:: AYU AYUMiE :: said...

wah...bestnya! kos kene cepat2 upload/scan pic umah kos yg kuar megazine tuh... dulu akak rajin kemas umah, skang dah malas... dpt kemas ala kadar dah cukup. biasa la akak kan dah ada 'anak dara' yg suker 'mengemas' lebih daripada mama dia....

ukane said...

hehe.. well prepared eh? can i ready kat tepi sambil pegang video camera ? Muhahahahah...

KOS said...

kak AYU AYUMIE...sabar jer la...anak dara kakak tu kan dlm proses menguji tahap kesabaran Mak dara...dgn kemas opposite,nanti besar...tau la dia tolong kemas pulak.

P/S:Err...mcm malu pulak nak letak artikel tu kat sini...nanti org kata nak promo umah pulak he he he

KOS said...

UKANE...bukan setakat Video Cam jer, selain alat bantuan pernafasan...ada juga alat sensor bunyi...coz takut ada bunyi raungan dan esakkan dan desar nafas yg keterlaluan yg maha susah nak di kawal keh keh keh

Misha_mi said...

isk isk..
reen ngn kos ni ada pape ke?

:P~

KOS said...

MISHA_MI...muka ku dah memerah dan tersingih-sengih malu

:: AYU AYUMiE :: said...

wei, jgn mengade2 nk malu pulak deknon yer... akak tuntut nie...anggap la akak dah TAG kos..hahaha, kos mulakan TAG baru..."sila tayang rumah anda" hehe... umah Kak Jah cantik oooo, dia orang ado-ado... kan kak jah kan...eh mana kak jah nie...

(heh, dh jd tpt chating laks!)

KOS said...

kak AYU AYUMIE...Malu? sejak bila pulak aku tau malu ya keh keh keh. Ok la...anggap ni TAG dari kak AYU n kak UMI...so ada la alasan sikit...Xla org kata saja2 nak tayang heh heh heh.

P/S: Umah kak jah cantik? wah...skejap lagi...terpacul la depan pin umah atau pintu opis kak Ayu Ayumie sebotol Iyese Miyaki dek kembangnya hati kak jah tu keh keh keh.

Heartless Devilish said...

wah wah korang..
bahankan aku time aku keje ek..
sakan ek korang ek..
amboi amboi...kan maen lg ek..

uwaaaaaaa...kos nie pun satu...
jgn la...malu tau..
miakakakakaka....aku ngorat gak ko nie kang kos, br ko tau kos..

hish...takbole takbole..aku gurau je nie kos weh...

Okfind88 said...

wah bro kos..jgn dicabar akak reen tuh...hiks..kan buat bebonarkn..bro gak susah..mo lari..hiks..mm wah...alat bantuan pernafasan n alat sensor bunyi tuh...wah.....makin menarik nieh...hiks..caya rr bro..akak reen??pe macm?sgup ka ni??hiks..main2 je ni akak n bro..larikkkkkkkkkkkkkkkkk.....kn kne kejar ngan tongkat sakti tu kn.xpasal2..hiks....ya ampun..larikkkkkkkkkkkkkk

Heartless Devilish said...

ya tuhan korang nie kan..
jgn la weh..
hahahaha..aku dah tergelak beso tgk komen2 korang nie ar.....

utk okf: ko pun sudah pandai kan okf kan..
nak jadi paparazi ek?
menjadi jadi ko nie ek..
aku ngorat gak abg kos ko nie kang..
baru korang nak puas ati ke?
hahahahahaha

utk kos : kos ni pun..ish.. mao kena geget ke?
makin dilayan bebudak nie...makin menjadi tau dierorang gosip

KOS said...

Okfind...aku X tanggungjawab ya kalau REEN ngamuk...heh heh heh

KOS said...

REEN...biar la...yg digossip pun bujang dgn bujang...heh heh heh.

UDANG SAMA UDANG
ANAK PUNAI DLM KUALI
BUJANG SAMA BUJANG
ORG TUA YG MAKAN HATI

ann said...

wah kos.. ni siyes ker... ni yg besh ni! reen aku cop jd pengapit ko eks... okf .. ko lak cop jd pengapit kos! hehe.. kalu jadik la.. kehkeh

ala kos .. jgn test market ! terus on jerk... wink wink! hahahaha

ukane said...

anak punai?

hahahahah.. nape bunyi nya lain macam ya? hahahahaha

KOS said...

heh heh heh,UKANE...tu sekadar gurindam lama yg menggambarkan org tua susah hati kalau anak dara dan teruna dah bertemu...takot somehing happen la...keh keh keh

Okfind88 said...

waah akak reen...mm ade gaya jd paparazi ke sy nie??hiks...mm wah...nk ngorat...mm tu kne tnye tuan punye badan...mesti rr puas ati...hiks.ya ampun...ahaks....larikkkkkk..

bro kos......waah...lau akak reen mengamuk..ya ampun...sy larikkkkk...hiks..main2 je akak...

bro kos..wah..siap gurindam ag tu..hiks..pandai gak bro ni bergurindam......ahaks..

Izzu Izzuri said...

Wah!! Kellas umah ko dik!! Akk mmg suka tgk konsep moden nih (umah kak jah pun konsep simple+moden..mmg suker sgt!!)..Tp jiwa akk ni agak berkecamuk sket..Suka moden tp suka english gak..Jd, rojakla gamaknyer.. Rumah klau da cantik, bkn takat studio, jd apapun boley..Bestlah kos salu jmpa stacy..Somel aa dia..

Btw, setelah diteliti komen2 gosip di atas inniew..Apahal korang main ngorat2 dlm komen ni..Akk tingat zmn dolu2..Asyik kene gosip..Alih2 amik ko..Terus jd laki..Nasihat akk yer adik2 (Kos+Reen)..Klau da suka, jgnla lmbt2 start..Ketepikn jelah ego+malu+sapalah-nk-mula-dulu-ni tu..Rugi nnt..Klau da sekepala+serasi..pelagi jlnknlah operasi(wah!!kellas akk berpantun di sitew..)

ukane said...

tiba2 ukane berada di sebelah kak izzu sambil pegang sepanduk besar, "SOKONG AKAK 100%"

hahahhaa.. mcmana tuh?

Heartless Devilish said...

ar ar ar

sudah...aku penin..

saper nak start nie?
REEN or KOS?

miakakakakaka

Anonymous said...

go kos go kos!
go reen go reen!
go izzu go izzu!
go ukane go ukane!

opss, terlebey sudaa.

tumpang lalu kos, hehe

@mirul

Kak Jah said...

wahhh! cane akak bleh terlepas pandang plak ruangkan mengata kjah nih? hehehe...takde la, rumah akak seperti rumah rakyat kebanyakan jer. nak tgk mcm istana..pegi rumah izzu. hehehe...dia ada 2 istana. istana hinggap dia kat putrajaya precint 14. gi carik gih!!heheheh

NieZearm said...

baru kejap aku bz kan diri, macam2 cerita kluar. smpi umah aku kt presint 14 pun kena petik! :-p

KOS said...

UKANE...Wah...pertama kali aku dapat sokongan siap dgn sepanduk lagi...best best...

KOS said...

Kak Izzu ...betul ker umah simple...ada org kata rumah tu bak istana? Cuma X boleh lawan istana kayangan jer heh heh heh

KOS said...

Kak Jah...aku tau la, umah kak jah tu simple jer...mana aku tau yg duit berkepuk-kepuk dlm Bank? duit memang X berbunyi, kalau duit tu pandai menjerit...mesti dah bising bank tu.
P/S: sesuai la tu...kak Jah kurang harta,tapi duit berkepuk-kepuk dan Kak jek & jil tu pantang ada duit...beli harta...ntah2 ada banglo kat lain tempat kot heh heh heh

KOS said...

Bor NIEZEARM...dah ko banyak harta...kita ngumpat, tapi sumpah...Xde serangan peribadi mcm Debate hari tu kat TV la keh keh keh

Anonymous said...

kak senah rasa...kos ni daring la...hik hik hik! ermm mcm mesra semacam jer dgn reen ni...ad pa per ker?? gosip hangat ni nak gitau cik gayah ronggeng n kak kiah jongang...huhuhu!

Anonymous said...

kak senah rasa...kos ni daring la...hik hik hik! ermm mcm mesra semacam jer dgn reen ni...ad pa per ker?? gosip hangat ni nak gitau cik gayah ronggeng n kak kiah jongang...huhuhu!

:: AYU AYUMiE :: said...

akak tak peduli...umah korang ni simple dimple ke...cam istana siti nurhalija tu ke...or cam rumah usang takder org tinggal + berpenunggu (umah saper yer kat seksyen 18 shah alam tu)...korang mesti tepek gmbr isi dalam umah korang... ni akak nk TAG korang nie:

1) kak jah
2) kak izzu + nizam (bersekudukan mereka berdua nie...muahahah)
3) kos
4) sesaper yg sudi

pengumunan: akak nk pindah lg bulan 8..biasa ler kene kejar ngan along sbb manyak utang...kene la pindah randah..huhuhu, kakjah pinjam duit RM10K, nk beli perabot fella design...ahhaha

KOS said...

Adoi..kak AYU AYUMIE ni, siap bagi Tag lagi...yg kakak2 lain tu ( kak Izzu, kak Jah kak Mia) ok la juga kena Tag hiasan umah coz mereka sama mcm kak AYU...org ada ada, but yg bujang trang tang tang ni...dah la X berada, umah bujang...banyak mana la ada barang...keh keh keh

fermentas said...

hi..kos..lama tak jumpa..

KOS said...

FERMENTAS...trimas kerana sudi menyinggah

Izzu Izzuri said...

Sebelum akk komen entry kos yg baru (which i love it very2 much!)..Pe da jd ngn saranan & komen ngorat mengayat bdk2 ni yer? (Kos+Reen)..Wah! Kos ni larik2 gitew..Alih2 cite psl umahlah,istanalah..Istana hinggap katanya..Ingat akk ni pontianak per..Lariikk!! Konsep artis melarikan diri dr soalan ko yer tp takpe..Akk ttp menantikan kesudahan (Kos+Reen) ni..Pd penyokong2 akk..Teruskan menyokong & gantung sepanduk tinggi2 yer! ABUNDI KOSREEN! (ABUNDI=Akademi Blog Undi) Wakakaka!!

nakamichie said...

uyoooooo...kose.huhu..santek uma.ahakz!

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.