Wednesday, July 23, 2008

INTERIOR RUMAHKU YG KADANG WARUK, KADANG KEMARUK.

Ntah la nak kata apa, bulan ni bulan TAG kot? selain daripada ReezberryHelleberryStrawberry dan Riana yg bagi aku TAG lucah,yg buat aku rasa nak demam dek soalan2 sexy dan sex serta pengalaman2 sex, kak Izzu, kak Jah, kak Ayu Ayumi dan kak Umi Mia pulak bagi aku TAG pasal Interior rumah. So jgn mimpi umah aku mcm Istana Seri Menanti atau Istana kayangan dan X juga mcm Istana Hinggap...ok,rumah bujang, cantik mana lah...dan banyak mana lah barang, bukan mcm umah kamo berempat tu...kamo tu,kan org ada-ada.So ...lopeh ni giliran kamo berempat pulak la ya.
Rumah ni lagi popular dari orgnya, selain pernah keluar kat majalah IMPIANA dan REMAJA, juga pernah keluar kat TV2 utk program "LAMAN RIAS" dan "LIFE SESSION".
TENGOK TU...AKU DAH JADI HALIMUNAN,INGAT FILEM JE ADA TEKNIK MCM NI?.
OK NI LA ARTICLE YG NI KELUAR KAT MAJALAH "IMPIANA" CAMANA?

INI HIASAN KAT RUANG TAMU...SIMPLE JER...MAKLUM UMAH BUJANG.


RUANG MAKAN DAN BILIK TIDUR...SAPA KAWEN DGN AKU,KIRA BASUH KAKI JER LA...CUMA MALAM,AKU BASUH DAN GASAK PULAK DIA KEH KEH KEH ( SENSOR ).



OK ...YG NI ARTICLE YG KELUAR KAT MAJALAH REMAJA, COLORNYA LAGI SHARP.











KAT BAWAH TU PENULIS SEMPAT MINTA TIPS2 HIASAN DAN KEMASAN...MAKLUMLAH, AKU KEJE DGN COMPANY YG SUPPLY ITEM UTK INTERIOR COMPANY, NUT AKU SELALUNYA HANDLE PROJEK RUMAH ATAU PEJABAT.





So itu lah serba sedikit, tapi sekarang ni color rumah aku dah bertukar merah kat future wall tu, kerana aku sedang bersiap untuk munculkan umah tu kat majalah Interior berbahasa Inggeris. Kak Izzu,Kak Umi Mia, Kak Jah, Kak Ayu Ayumie tu...jgn la pura2 tak tau ya! bagilah komen yg ikhlas...kalau tak ikhlas pun, buat2 lah ikhlas ya. Tapi jangan lah lupa diiringi dengan puji-pujian yg melangit...kalau tak...siap korang semua. Kamo jangan lah pulak buat2 lupa yg aku bagi Tugasan kat kamo juga dam...buat Abg motor Besaq tu...abg Niezearm, wakilkan lah kak izzu, jgn ko ngaku... ko yg kemas ok . Ada juga yg aku nak palitkan lumpur sekali TAG ni kerana aku belon tengok lagi umah mereka, terutama Reen, juga X lupa buat Riana dan Ann...tak buat...AWAS!!! ZAASSS...







46 comments:

Umi Mia said...

hahaha....akan dibuat nanti..tunggu akak tukar tiles baru, tukar cat dlm bulan depan baru akak buat entry pasal our ID ok...rumah akak kecik jer kos ooii...badan jer yang cam ado-ado...

cantik rumah u kos...kalau orang tak tau mesti ingatkan rumah org dah kawin...(oopss...mmg ko dah kawin kan..nikah jer belum), anyway...lenkali bolehlah panggil ko buat ID umah akak ekk...hehehe

Kos Serani said...

Kak UMI MIA, Adoi...lama nya lagi bulan depan kak?Ya la...alasan tu, umah saya pun kecik, alasan kakak tu X boleh diguna pakai, ntah2 duit berkepuk-kepuk dlm bank heh heh heh.
P/S: Lambat atau cepat...X kisah, tapi asal jgn buat2 lupa dah ya keh keh keh

Fifiey82 said...

lawa rmh ko kose...paling lawa ruangan bilik tidur....kekekeke

KOS said...

FIFIEY ( aku dgn tersipu2 X tau malu sambil berkata ) " Ala..tu baru sikit jer...heh heh heh. X lah, my advise is, biar kita creditkan lebih kat bilek tido coz kat ruang ni la kita spend banyak masa utk relex dan tido...so make it as comfort as u dream.

okfind88 said...

rumah bro mmg lawa..siyes la....ruang tamu begitu selesa..besh oo...mm bila la dpt g sne ag..hiks.

KOS said...

OKFIND ...datang jer...umah kalau ke KL ya, duduk seminggu mcm hari tu pun apa salahnya,,,tapi jgn lupa bawak keropok lekor heh heh heh mcm hari tu

ann said...

wahhh sungguh cantek rumah kos... tp hr tuh tgk kat majalah impiana cam lain jerk dr yg ni.. ni lg cantik.. warna warni... kos.. nnt gubah ai pulak.. hiks! x pun tolong hias bilik ann.. hiks! ann kasik upah la... hehehe

KOS said...

Owh...ANN, yg kat Mag Impiana tu agak suram sikit, tapi yg nampak colourful tu dari Mag Remaja dan fotoshootnya siang, tu yg nampak lebih Sharp.

P/S: Kalau nak gubah...free jer...kawan2,saya x berkira...( kak Umi Mia juga ) but kalau aku free la.

Ann jgn ko puji melambung umah aku tu ya...ko nak buat tricky2 supaya aku lupa yg aku TAG ko pasal Deco umah ko tu...yer?

okfind88 said...

bro..mm xkan lupewnye kopok lekor tuh..hiks.malu la g lame2..hiks..

mm akak ann..hiks..wakakka..kne tag..ahaks..jwb akak..jgn xjwb tag tuh..hiks..

K.Jah said...

kos!!!
santeknyer. akak mmg ske ID mcm ginih. simple & contemporary. sgt seswai dgn jiwa hiphop akak nih. rumah akak tu blm dikemaskinikan sepenuhnyer....tapi akak nak buat gak la entry ID idaman akak nanti. tunggu okeh!!!

btw, 2 thumbs up! tabik akak kat ko!!

Heartless Devilish said...

aiyak kos...umah aku takder aper lar..
camner je aku nak jawab tag ko nie?
takat umah bujang, takder aper yg menarek pun..tp umahku surgaku.. esp katil ku...hihihihi

meenzuleyka said...

blh la kos tlg decorate rumah meen nanti ya...

:: AYU AYUMiE :: said...

wahhh...terharunya sbb biler dah tunaikan permintaan, kos siap inform lagi... ni bakal calon menantu akak nie...heh!

ikhlas tak ikhlas, umah kos ni mmg chantekkk...mmg untung saper jadik bini kos...especially time 'malam' mesti romantik abiss...tiber2 berlaku skrip lucas disini...heh!

akak dlm proses nk pindah umah, insyaallah bulan 8 ni start angkut barang... nnti umah baru (sewa jugak, lom mampu beli lagi nyah!)... nnti dah siap kemas, akak akan masukkan semua ruang, incl TOILET...muahhaahha...

anyway, umah koss mmg cunnnn!

:: AYU AYUMiE :: said...

kakjah, umi mia, kak izzu + nizam...korang tayang la istana korang laksss... takyah tgu ai, sbb ai lom wat persediaan lagi...hahahahaha!

:: AYU AYUMiE :: said...

OK! akak dah tunaikan janji akak...wp malas memblog, kugagahkan diriku jua, demi adik kos (ayat bodek tak hingat! hehe)

james said...

wah...cantiknyer rumah..ni nak kena minta tips dr tuan punyer rumah..mcm mana nak hias rumah..boleh??siap ada topeng lg..ada bantal bermcm warna lg...boleh pinjam satu???he3x..lepas pinjam x yah hantar balik...kahkahkah

K.Jah said...

cantik!! gini la kj suke. modern contemporary gittew! kj pun tgh berusaha gigih nak menghias rumah nih!!!

Izzu Izzuri said...

Adoiyaii..Lps tgk umah ko dek non..Mak malu nk tunjuk gmbr umah mak..Jgnkn masuk majalah, nk masuk blog pun malu okeh!
Umah kos mmg kelleessss!! Akk jellezz taw!! Akk suka sbb moden+ringkas+so-da-etnik-one! Lg satu, akk suka sbb kos berani combine all sorts of color..So simetri..in order & akk rasa cam nk sggh jer umah ko ni satu hari nnt..
Psl tag tu..Hmm..malu laaa nk tunjuk gmbr umah akk..Huwaaa!!
By the way,"SAPA KAWEN DGN AKU,KIRA BASUH KAKI JER LA...CUMA MALAM,AKU BASUH DAN GASAK PULAK DIA KEH KEH KEH (SENSOR)",suasana bilik kau ni kos mmg mengundang basuhan & gasakan nih..Wakakaka!! Uppss!! Ini sudah lebey..

ann said...

aiyoooO... kos tag pasal interior ka? aiyoooOo.. saya nyer umah x lawa ar kos... rumah kapuk jerk... x der brg2 yg cantik nk tonjol kat korunk... huaaa segan la kos... hiks! nnt laa tunggu raya.. sbb bila raya... umah aku cun sikit... hehehehe

KOS said...

OKFIND...thanx la kerepol lekor tu.kalau ke Kl ...nak stay lama pon no problem,asal tahan la...umah aku sunyi...

KOS said...

KAK JAH,,,wah, jiwa hip hop juga ya. Ok la...saya tunggu,,,cepat or lambat, nak versi RAYA punya decor umah kakak pun ok jugak...bukan lama lagi Raya

KOS said...

REEN,,,X kisah...kalau ruang tido pun ok jer...asal ada tunjuk decor umah tu

KOS said...

MEEN...ok jer, kawan punya pasal...X berkira, aku value friendship tu

KOS said...

KAK AYU AYUMIE...wah...kalau siap dengan toilet...tu dah kira extra ordinary tu....x sabar nak tengok

Kos Serani said...

Kak AYU AYUMIE...very nice ur house, simple but nice

Kos Serani said...

James...thanx sudi lawat blog saya. boleh jer kalau nak pinjam barang aku jadi props...but camana nak kirim ke sarawak? keh keh keh

Kos Serani said...

KAK IZZU...sekarang tinggal tunggu giliran kakak pulak nak post story n pic pasal ID umah kakak ( Adoi rumah yg mana satu tu ya...org kaya banyak rumah mcm kamo ni ...)

Kos Serani said...

ANN...X klisah la...rumah u simple ker...cabaran tu...ambil jer

Heartless Devilish said...

kos! aku dah buat tag ko nie!
sila tgk blog aku..
aku sanggup tunjuk apa yg ada dalam umah ku..khas utk ko tau!
miakakakakaka

okfind88 said...

lor bro..pasl kopok lekor tu..nda pape la..mm mane ade sunyi umah bro..kiki kn ade...pape pown...i still igt kt kiki lg..mm windu la kt dia...

KOS said...

REEN...thanx, sat lagi aku melawat kat Blog u ya

KOS said...

OKFIND..."OK LA TU..." mcm kata Saida

NieZearm said...

ken ubah tajuk jadi casa impian. lepas ni tunjuk luar rumah pulak, stor, almari....

Heartless Devilish said...

muekekeke..amacam my katil?
menarek bukan? hiks~

KOS said...

Bro NIEZEARM, kalau tunjuk kat luar umah pulak...sure la umah kamu shanteek...umah apartment ni, kalau dari luar mcm penjara,,,siap ada grill lagi.

P/S: Motif nak tunjuk stor dan almari? nak tunjuk yg store bro besar mcm bilik tamu dan almari ada Leather Jacket hadiah dari kak jil tu? heh heh heh

KOS said...

REEN...walau pun hanya ruang beradu saja yg ko penuhi tugasan yg ku beri...tapi sempat buat aku terkesima heh heh heh

ita.itu said...

hi kos..mmg kelas org bujang nih deco umah..lawa gak siot..pndi ko ye..untung bini k..sib baik aku dah kawin..kah.kah.kah

KOS said...

Wah...KAK ITA ITU, dah kembang aku dengan pujian...sikit lagi koyak dah baju aku keh keh keh...trimas ya.

Anonymous said...

wah..betulla kata kawan akak..si kak pora tu..yg mengatakan umah si model suam2 kuku ni mmg chantek! Kak pora tu cakap, umah kos ni lagi chantek n tertarik da boom daripada umah sesetengah artis yg popular tp umah yg ADO! so congrats la ya kos..bertuah kak pora kita berkawan dgn ko..aku pon nak join jugak la..leh kos bg tips chantek kan umah..leh kos??

Heartless Devilish said...

naper kos terkesima plak tgk my bilik tido @ katil itu?
ala... tak se-cantek ur house..
tp rumahku surgaku..
hahahaha... sbb dalam umah ku sajer yg aku bole jalan bogel keliling umah tanpa rasa takot....blwekkk :p

KOS said...

Anon...jgn la cakap suam2 kuku, X baik, rezeki bukan boleh di paksa ...begitu juga populariti.Apa pun TQ la bagi komen, maybe u kawan kami juga kot...jgn nyamar la

KOS said...

REEN,,,,sedang imagine ni...nude ke sini sana dlm bilik keh keh keh

ann said...

hiks! kos tunggu ja la nnt .. akan kus tunjuk suasana rumah ku.. tp bukan skang la.. now teda yg menarik. mmybe raya nnt.. nak tukar cat umah... apa2 tunggu jak ya kos! hiks! :p

--

wah wah terkesima tgk bilik reen.. hiks! kos jgn byg kan lebey2.. pegi jerk umah reen tuh... mcm2 gaya dia leh tunjuk nnt... hahaha...

KOS said...

Ok la ANN...saya tunggu ko punya entri pulak pasal Interior Rumah u versi hari raya, sambil tu tunjukkan lah juga kuih muih Raya ya heh heh heh

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam, cantik giler umah i, suka lah akak nengok, nanti bolehlah tolong decorate umah akak, rumah paling cantik pernah ku nengok

KOS said...

Thanx kak Crazy Beautiful88, sederhana jer ni, cuma kebetulan konsep tu kena dgn susun atur funiture. Sure boleh kalau kak minta pendapat tentang hiasan dalaman coz saya selalunya ask people to come out with thier Idea, so mereka akan rasa proudn satisfied, kalau upah designer yg buat memang cantik...but cantik kosong kerana bukan from our heart, cuma kalau ada yg X kena ...saya akan bagitau. kawan2 free jer heh heh heh

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.