Tuesday, June 3, 2008

OPEN HOUSE KAAMATAN DAN PAKAIAN TRADISI ETNIK

This time around we talk about Hari kaamatan, our exotic tradisional custume but dont worry...I will not serve U exotic food like biawak bakar...sup ular sawa atau daging monyet salai, all halal food. Seperti yg ramai sedia maklum, bukan hanya rupa paras org Borneo yglooks different, sesuatu dan eksotik...tetapi juga pakaian2 tradisi nya...suku kaum murut yg ada di Sabah dan Sarawak juga adalah salah satu keunikan juga kebetulan maybe. Mak aku dari suku kaum Dayak yg berasal dari Sembakung border antara Sabah,Sarawak dan Indonesia...X hairanlah kalau darah suku aku kuat lagi dan aku sangat bangga dgn pakaian dan cara kehidupan tradisi keluarga kami.
Kat atas ni adalah peta pada yg nak datang ke umah aku pada ahad ni,8.Jun,7pm..welcome ya
MEMAKAI PAKAIAN SUKU KAUM IBAN (DIIRINGI PENARI2) DI PERTANDINGAN MR.MALAYSIA MEWAKILI SARAWAK JUGA MENANG BEST IN TRADISIONAL COSTUME
LAGI MENANG BEST DRESS KAT "THR GALA PARTY" TERIMA HADIAH PAKEJ PELANCONGAN DAN HAMPER DARI RICHIE RACHMAN ( Perasan X...G-string tu dah mula dipakai sejak dahulu kala lagi...X caya...tengok lah cawat yg aku pakai ni...kalau pusing belakang...nampak abis bontot...mcm bogel )



12 comments:

Anonymous said...

Ahhh...terlebih sudaaaa kos, cawat g-string mu itu...hehe.

All ritey dear, nnt aku cuba datang seawal mungkin ahad nih...nak pakai baju org sabah/sarawak tak? hehehe...

@mirul

kosserani@yahoo.com said...

Ish Mirul...X payah lah nak pakai pakaian tradisi borneo...nanti abis barang2 terlondeh heh heh heh.
Casual la...simple...sebab umah aku panas la..kih kih kih...datang arr

KeMatZ said...

kos.... hehehhe thanx sebab sudi invite aku... ok... no prob.. aku akan deal ngan eita semua... apa apa pun kalau tak ada apa apa hal.. aku mai ok.... ehehhehe... ada fashion show ke... wah ....

kos serani said...

Kematz...actually sempena Kaamatan ni...aku nak peragakan pakaian Tradisional suku kaum Murut Sabah...tapi takut pulak kamoo muntah dan Xde selera makan bila tengok bontot keh keh keh

Heartless Devilish said...

ar? ada makan2 ke?
wahh..seksinye ko bro..
giler gaban...teruja ar..
lama tak tgk orang pakai cawat..
hehehe

Nur Adreanna Natasya said...

kata takde tema. nicammana ni? cakap la betul2... kang aku pakai kostum miss malaysia aku kang...haru pulak...

kos serani said...

Reen...sexy pada yg open minded...but seksa pada yg gersang heh heh heh ( So u open minded la...bukan gersang )
Datang ya...make ur self free on that day n bring along ur frenz

kos serani said...

Reanna...tema pakaian bebas...baik simpan evening gown ko tu ...untok gathering yg formal nanti dgn Stacy supaya terkeluar lagi perkataan WAAHH dari mulut Stacy yg lama kita X dengar tu.

KeMatZ said...

Kos... Sorry.... tak dapat join malam tu.... aku balik jb last week.. then ada problem pada kereta aku.. so aku sampai kat kl dah around 8.30malam... dah lamm alamat umah ko semua aku tak ingat... memang sorry next gathering if tak ada apa apa hal... aku mai... sebab dah lewat so aku just ambil keputusan tak gi lahh... segan... heheheheh sorry kos...

Kos Serani said...

Kematz...Xpe la...but lain kali kalau ko x datang juga...aku anggap ko buang batu dgn kami keh keh keh. Tapi terasa juga la kematz...apa org sekarang kata...SENTAP, sebab dah la ko X datamg...Eita n geng2 laen pon X datang...mcm pulaukan open haouse aku jer, padahal kita kawan semua...heh heh heh

KeMatZ said...

ehh... tak ada lahhh..... kos... aku memang tak dapat nak mai ke rumah ko tu.... coz kereta prob.... apa nak buat kan... tak ada rezeki.... jangan bimbang if ada masa nanti kita lehh gathering sekali.... hehehehehe wah... jangan sentap ok...

Anonymous said...

WAH...BUAT OPEN HOUSE? NAPE SAYA LAMBAT BUKA BLOG NI??? BILA LAGI ADA??? WA....

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.