Tuesday, June 10, 2008

OPEN HOUSE KAAMATAN

ME AND ANN...DIA NI LA YG BAKAL JADI IBU KEPADA ANAK2 BERUK KU TU KEH2
LAURA WZ ANN...MEREKA NI SPORTING SANGAT...MCM DAH 10KALI DATANG UMAH.

Pada ahad lepas, bersamaan dgn 08/06/08 telah berlangsung majlis Rumah Terbuka Kaamatan di rumahku...Mutiara Apartment, Jln.Kelang Lama.Terima kasih pada yg sudi datang,52 org. Walaupun rumah aku agak kecil, tapi kawan2 yg datang mcm tau2 jer datang batch by batch.

Aku sempat memberi senyuman manis dan ikhlas (WAH) ketika diambil gambar bersama yg lain.Thanx to Reen @ alissara78 atas ihsan beberapa keping gambar.


Antara tetamu yg datang juga adalah beberapa org Stacy's Frenz dan Stacy FC members.


Baju merah tu la Laura Austin...Setiausaha Stacy's Frenz dan Firman dan istrinya dan anaknya yg comel.


Nah...ni la Reen...perkenalan kami bermula dari blog sebelum demam AF6 bermula.Aku selalu singgah kat blognya dan dia pun selalu juga bertamu kat blog aku but ke umah baru sekali.


Ini lah antara makanan yg dihidangkan...simple but lebih daripada cukup utk tetamu mlm tu. Sebenarnya masih ada lagi makanan tapi X muat meja tu...so letak atas bangku jer di tepi sana.




WAH...ni kerabu mangga memang aku buat sendiri,bahan2nya ringkas sahaja, Mangga fresh yg mentah,Ikan bilis,kacang goreng, bawang merah dan tabur sedikit garam dan gula...hmm.



Kak sue dan aku...yg sebelah aku tu pulak moncong jer bibirnya kerana menjunjung pasu tiap hari keh keh keh.


Lar...jgn la Candid...aku belum ready ni...belum pakai bedak 3 kilo...tu syarat nak bergambar tau



benda ni simple sebenarnya, hanya bunga Orchid dlm Wine Glass but the way Reen tangkap gambar tu buat ianya nampak istimewa...caya lah Reen, boleh jadi Fotographer aku masa modelling ni...camana??? deal???


Hah...ni lagi satu benda yg jadi seni di tangan Reen.Pisang lilin ni adalah Aroma Candle but since dah setahun lebih mewangikan ruang tamu aku...dah X berbau dah lagi.




Apa2 pun...terima kasih pada yg sudi datang...sekurang2 nya kita lebih mengenali antara satu sama lain.Terutama bloger2...tu yg selalunya bermesej dan komen2 jer...juga pada members Fc yg selama ini setakat berchatting jer...aku penat tapi happy jumpa kamo semua. Sudi2 kan lah diri datang lagi so meriah lah umah aku yg sunyi selalu ni. There is another party lagi...kerana aku memang suka menjamu kawan2...rezeki pun semakin murah kalau selalu jamu kawan2.












20 comments:

Heartless Devilish said...

nice knowing & meeting u too..
thnx ek sbb ajak datang umah..
muekekeke... i like the pisang & the orchid...

Kos Serani said...

Reen...memang happy sangat dapat face to face ...nak nyanyi lagu DIDDY dan YANIE ni..."SALING TERPESONA" keh keh keh. Dont worry...aku selalu buat makan2 kat umah..lain kali datang lah lagi ya

Nur Adreanna Natasya said...

takdepun gambar i... wakakakaka

Kos Serani said...

Miss Riana...pic U ada but akan di letak kat Blog Stacy's Frenz utk tatapan pada semua members...WAAHH

shaofie said...

aduii..gmba aku cm jaoh je..susa nk tgk..uma kos bsr glr..terkezot aku...

kos serani said...

Shaofie...Xpe lain kali kita ambil pic banyak2 ya...masih ada jamuan lain lagi...dont worry

Anonymous said...

kos...cayalah...aku igt aku dtg awal ada menda nak tolong, potong bawang ka, tiup lilin ker (???), last2 ko suruh aku tolong duduk, haha. tp ok gak tuh...tak la berpeluh2 bau aacem nnt, hehe. thanks babe, nnt2 jemput lg, sedap sih ko buat kerabu mangga..hehe.aku bz skit mgu ni... *phew*

@mirul

kos serani said...

Amirul..sorry...mcm X berapa layan mlm tu...maklum la...busy last2 minit. TQ for coming ya...really appreciate

KOSSERANI & FIRMAN said...

Thanx N tahniah pada yg datang beramah mesra pada mlm tu...

Heartless Devilish said...

kos: aku pun hepi dapat jumper... bole datang umah time ada makan² je ke? time laen takbole datang? Hikhikhik~ kos terpesona ngan aper ek?

ann said...

kos.. bila i leh adopt ur nyer beruk2 tuh.. haha... siyes ni??
hehe.. kalu u rasa x der org nk jaga nnt kasi sama sy k...

ann thanks jemput hadis ke rumah u yyg meriah tuh... wahhhh

kos serani said...

Reen...datang lah bila2 kalau rasa ringan kaki...air sirap dan keropok udang sedia menanti...maklumlah umah bujang...keh keh keh

kos serani said...

Ann...nanti aku tanya kat kedai pets tu ya...aku bagi dia free...tapi lepas tu dia nak jual la pulak he he he.

nanti ada party aku jemput U lagi...ok

Miss Reezberry said...

Kos im so sorry coz x datang party or pesta keamatan u..i betul2 lupa..sibuk mengandam umah pengantin..trus lupa..ni akak mintak ampun sujud thailand ni

Anonymous said...

hehe..eh takpe bro..aku paham tetamu ramai nak layan..aku pon pandai je bawak diri, bdk2 lain pon ade leh borak2...

makan free kenala datang, hehe. next time nak makan byk skit klu dtg, aritu tak sempat 2nd round, ahaks!

@mirul

KOSSERANI@FIRMAN@LAURA@JAYZ@ANDYSAHLAM (MODERATOR INFO) said...

Reezberry...X pe la...jgn sujud Thailand kat aku,nanti hilang ensem aku ko ambil keh keh keh
P/S : Tiap hari beruk2 aku 7ekor tu sembah ratu kat aku heh heh heh

Kos Serani said...

Anonymous @ Amirul, sure wiil invite U again coz I alwayz organize party at ny house

eita said...

wahhhhhhhhhhhh kos sory tak dtg rugi gila tk dtg mcm2 ada semuanya best2

sory ek koes sory byk2..

nnt pasal boling kt cari tarikh sesuai kt main sama2

sory ehhhh

kos serani said...

Xpe la Eita...niat kamo nak datang pun dah kira bagus. Ya, kita fix time utk Bowling Persahabatan tu ya

james said...

Nampak cam sodap jer lauk pauk yg kat ats meja tu....Boleh share ckit?he3x...

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.