Sunday, February 7, 2010

CINTA YANG KU DUGA




Kadang kita tidak dapat menjangka yang hidup ini tiba-tiba boleh berubah serta merta tanpa amaran dan tanda-tanda. It's just like Tsunami where U can't hold that thing's U love and gone by the wind just like that.

Well, memang kebahagiaan bukan milik mutlak kita, kerana segalanya hanya dipinjamkan pada kita, samaada kita rela masa ianya ditarik balik or we have to let it go. Sakit dan perit tetapi ianya harus ditelan.

Bak pepatah Inggeris " my silent is my pain". Kalau biasa orang menggunakan perkataan SENTAP bukan pada maksud atau nahu yang betul iaitu mereka maksud macam merajuk atau rasa sentap. Tetapi dalam keadaanku kini, jiwa dan ragaku rasa di SENTAP ( ditarik/diragut ).

Terima kasih pada teman2 yang memahami dan sudi menjadi pendengar atau sudi menghulurkan bantuan dari segi nasihat. Bukan saya tidak sudi berjumpa dengan teman2, tetapi saya jenis yang lebih suka menyendiri dikala menghadapi keadaan sedih sebegini. Bayangkan bahagia sekejap sahaja tetapi meninggalkan kesan dilubuk hati yang paling dalam.

Ramai kawan2 yang bagi nasihat ask me to fight for my love...fight kebahagiaanku, tapi aku tak mampu bersemuka. Pernah bertemu sekejap lepas break off, tapi lidah kelu dan rasa tak mampu bertentang mata. Aku cuba kuatkan hati dan buat selamba, tapi lepas dia pergi, aku menangis lagi. Hmm...

Setiap kali bila mendengar lagu 'PERPISAHAN' - Anuar Zain dan lagu 'CINTA YG KU DUGA' - STACY, perasaan semakin hanyut bila mendengar alunan suara gemersik Stacy dengan melodi yang melodrama dan bait2 lirik yang bagai kena dengan perasaanku kala ini. U-Tube Stacy ini menjadi kegemaranku tiap hari.

Stacy - Cinta Yang Ku Duga : Ciptaan : Ajai

walau hatiku pedih
ku rasa sendiri kepedihan
kesakitan hati ku menangis
rintihan jiwa yang terus merana

walau ku sendirian
ku renangi lautan yang dalam
tiada siapa sudi perhatikan
itu yang ku duga selama ini

kesakitan cinta yang melanda ku
menghentikan degupan rindu
yang hampir bernyawa

kecewa yang tiada terhingga
bila mendengar berita kau tak cintaiku
kini ku fahami erti cintamu
kau hanya bernyawakan patung dalam dirimu
kecewa melanda dihati
mengapa begini yang aku hadapi
(kekasihku)

kesakitan cinta yang melanda ku
menghentikan degupan rindu
yang hampir bernyawa

kecewa yang tiada terhingga
bila mendengar berita kau tak cintaiku
kini ku fahami erti cintamu
kau hanya bernyawakan patung dalam dirimu
kecewa melanda dihati
mengapa begini yang aku hadapi

walau ku sendirian
ku renangi lautan yang dalam
tiada siapa sudi perhatikan
itu yang ku duga selama ini

7 comments:

mohamad 'may' yawmon said...

lahaiiii... =( kenapa ni? i yang baca post u ni pun dapat merasakan kesedihan dan keperitan yang sedang u lalui. kenaknya ni? =0

iyllienaz said...

kos..tabah ye bro..

LIZA WORLD said...

Terasa kepiluan yg awak hadapi dengan bait2 kata yg menyentuh hati. benarlah apa org kata, kalau tulisan tu terbit dari dalam hati, kesannya terasa pada yang membaca. Saya harap awak tabah. Jgn putus berdoa, semoga ada sinar dan peluang jika masih ada kasih dari dia.

Hezesuze said...

adoaiiiii jgnler asyik dengar lagu camtu jek...
nnti lagi sedey tau...
akak xmo adik akak sedey2..
mari kita bgumbira...tepuk tangan haha

b strong... :D

Anonymous said...

Terasa sayu bila dengar lagu latar blog U ni. Tapi terpana dengan lagu Stacy tu la. Xta pun Stacy ada lagi balada kalau X baca blog u ni. Tadi dapat cari kat U-Tube. Harap U tabah dan sebagai sahabat blogger, harap U berbincanglah baik2, setiap masalah ada jalan penyelesaiannya. Take care dan jgn ambil tindakan bodoh, AMIRUL

Anonymous said...

I'm trying to put myself into ur shoes but I cant imagine how u can go thru all this things. Pls dont keep it alone, U need someone or shoulder to cry on

MY HEART & MY SOUL said...

Pergh!!! salute dgn ketabahan U. semoga cekal melalui hidup seterusnya. Patah tumbuh hilang berganti. U ada rupa dan gaya, ramai yg nak sebenarnya, tapi U jer yg terlalu memilih

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.