Wednesday, December 17, 2008

SHOOTING DRAMA 'BIAWAK HIDUP'

Sebelum Hari Raya Qurban, aku telah terlibat dengan shooting berlakon satu watak kecil. Ada juga beberapa watak yang agak besar pernah ditawarkan tetapi aku terpaksa menolak dengan hati terkilan kerana terikat dengan kerja tetap sedangkan masa shooting perlu berminggu dan ada sebulan. Drama ini terbitan syarikat Ramona Rahman iaitu ARTICULATE TELEVISION SDN.BHD. Drama rantaian 26 episod ini di tayangkan setiap isnin, 9pm. Drama ini unik kerana pelakon utamanya semua pelakon cina tetapi berbahasa Melayu. Tajuk drama ini pelik sikit 'BIAWAK HIDUP' kalau perasan, ianya adalah dari peribahasa melayu.
ANTARA ADENGAN DENGAN DUA WATAK UTAMA DRAMA INI
ANTARA BABAK YANG TERDAPAT DALAM DRAMA INI
PARA KREW TENGAH SIBUK BUAT SETTING SEBELUM SHOOTING BERMULA





23 comments:

TepungPelita said...

wahhh...

koser belakun la..

wahh..

mesti tengok ni...

hahah..

kompom kene tengok..

semoga terus berjaya

dalam bidang lakunan..

Kos Serani said...

heh heh heh NIK, watak kecil jer, lakonan bukan bidang aku, still prefer Modelling, sejam dua jer tapi payment masyuk...berlakon susah...babak diulang-ulang dan berhari-hari

i-chimera said...

hallamakk... dah jadi bintang pilem laaaaa... hmmm... good for u. melangkah ke satu lagi cabang seni... moga rezeki akan lebih terbuka. lepas ni jadi hero pulak... hehe... tahniah

SiS-lin said...

wah jd pelakon plk la dia ...nape la tajuk nye tu biawak hidup...keh3..cite pasal biawak ke?

ann said...

kos.. tak der watak sampingan ker.. hahaha.. jgn tukang bancuh air pun tak per

Kos Serani said...

Thanx CHIME, tapi ntah la, lakonan mcm X klik dgn jiwa aku walaupun sebenarnya aku ada sijil dari FINAS kerana pernah ambil kelas seni lakon kat FINAS dulu. Maybe sebab masa yg panjang dan babak yg terpaksa di ulang2 sampai pengarah puas hati yg buat aku cepat bosan. Dah ambil award kat bawah tu ker CHIME? U antara yg aku beri pingat kehormat itu heh heh heh

Kos Serani said...

LIN, tajuk drama tu dari kata bidalan, Biawak Hidup means Orang Yang tak Berguna heh heh heh

Kos Serani said...

ANN, nanti aku tanya producer ya, kalau ada watak jadi AMAH, atau Mbak Indon, tapi kena bersedia la muka kamoo yg santeek itu di tuakan atau di rosakkan untuk sesuaikan dgn watak...keh keh keh

||| PöJìé PööH ||| said...

wow!!
hebat la kos skrg!
jd artis jgn lupa pojie keh!

Kos Serani said...

Ala...watak kecil jer pokie, bayarannya pun cukup beli Minyak wangi sebotol jer, pastinya Fav aku...minyak wangi Tommy Hill

i-chimera said...

saya dulu pernah jugak berlakon watak kecil dlam satu drama tv tajuk JULIA... berlakon dgn vardina safiah... hehe... memang berlakon bukan dunia saya langsung... sebab utuk satu watak kecil, je saya jadi malu sendiri tgk saya berlakon. bila tgk tv ramai2 bila sampai scene nak kluar muka saya, masa tu saya lari... nyorok... heheh... maluuuuu... tu baru watak kecik. kalau bagi watak besar, mau seminggu tak keluar rumah agaknya... saya tak leh berlakon... hish... tak boleh...

Meen Zuleyka said...

nanti sms no tel ramona rahman ya kos...ada member off meen cari dia...nak wat cover maj. MIDI

Kos Serani said...

Chime, sebenarnya same feeling, aku mula2 Drama keluar dulu 13 Episode malunya bila dengar suara kita sendiri, dah tu drama tiap minggu keluar kat TV, tiap kali tengok...mcm X puas hati dan terfikir yg kita patut buat mcm ni, bukan mcm yg keluar kat TV tu.

Kos Serani said...

MEEN, majalah MIDI tu rupanya keluaran Krangkraf juga ya. Majalah tu mcm target utk wanita 30yrs and above dan selalu covernya wanita berjaya atau yg berkerjaya, kan. Ok nanti aku sms U office number dan number P.A Ramona sekali.

heykal said...

wah, makin laku sekarang yer...bagus ler. Anyway, aku gi kl esok, baru balik dari kampung..so, klu ada masa nak jumpa gi minum2 tu boleh ler..tu pun klu ko free ler..
Ebby 017-3926908

Fifiey82 said...

wah dah blakon skrg.... bagus2... all the best

(¯`(¯`·.~ Ary.Ahmad ~.·´¯)´¯) said...

kosss...cmna ek kalau aku pon mo jd plakon mcm kamoo..hehe, ada gak angan2 nihhh...hehehe =P

NieZearm said...

kena tengok ni. koss in action.. :)

Kak Jah Seluar Sendat said...

La kak Jah ingat hero rupanya jadik pembantu tu pun kerani di opis! (tgk pic pose di pc) ahak! Gurau jer janji duit yer dik??

:: AYU AYUMiE :: said...

wahhh! adik akakkk ni dah jadik pelakon yer... ermmm nnti leh la akak menumpang glemer ye dak? good luck kossssssssssss...

Kos Serani said...

Wah...Heykal,org Holland mai KL ya... jadi ker datang ke KL? sorry aku lama X buka Blog bercuti la balik KG kat Sabah. Nanti aku calling2 ya...

Kos Serani said...

FIFIEY...Thanx, jgn pulak kamoo letak story kat Blog kamoo ya kalau ada gossip pasal aku...aku bukan pelakon sepenuh masa...artis suam2 kuku jer wakaka

ARY...ang mai la KL...kat sini banyak peluang...nak atau tak jer..

BRO NIEZEARM...thanx, tengok ya...jgn X pulak...akahs

KAK JAH SELUAR SENDAT ( perlu ker nak tambah seluar sendat? ) ni, bukan Kak Jah yg pakar memasak tu...IP PC lain la. Memang la watak kecik jer Kak Jah oii...jgn la umpat plak...hak hak hak... ( watak kecik...bayaran pun kecik la wakaka )

kyrun _q said...

happy for u,
all the best...

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.