Saturday, December 6, 2008

PENGAKUAN JUJUR, SEBENARNYA AKU SEORANG...

Sebenarnya telah lama aku mahu membuat pengakuan ini. Kadang rasa tak tertanggung oleh diri memendam rahsia diri sekian lama. Tapi aku takut teman2 tidak dapat menerima status diri ku. Pernah aku membuat pengakuan pada kumpulan kawan semasa kerja di hotel dulu. sejak mereka tahu rahsia diriku, semua menjauhkan diri. Mungkin mereka merasakan statusku tidak layak bergaul dgn mereka. Mengapa tiba2 aku terbuka hati utk membuat pengakuan?. Ada dua perkara, pertama kerana ada beberapa org yg kenal aku dari Sabah yg menuduh aku berselindung dan sengaja mengaku bujang. Kedua sebab ada dua tiga org dari Stacy Frenz yg tahu status aku terutama Laura yg mengambil data peribadiku untuk mendaftar ke pertubuhan Kelab peminat Stacy. Ya...sebenarnya aku seorang DUDA. Aku pernah berkahwin di Sabah dahulu. Ntah mengapa ramai org yg tidak suka berkawan dgn Duda? mereka suka berkawan sesama bujang, itu antara sebab aku merahsiakan kisah silamku yg pernah berkahwin. Aku berkahwin di Sabah dgn seorang wanita yg keluarganya berasal dari Filipina. Kahwin suka sama suka dan bercerai kerana perasaan cemburunya kerana akuy diminati oleh ramai gadis pada ketika itu. Aku ada seorang anak yg dijaga oleh emak dan setelah mak aku kena stroke, Ernesto Kosmanto Serani dijaga oleh my sister. maafkan aku pada org2 yg pernah bercinta dgnku dulu dan tak pernah memberitahu perkara ini. Juga maaf pada teman2 ku kini samada teman2 Blogging atau ahli2 Stacy's frenz. Bukan sengaja merahsiakan, cuma tidak bersedia dan takut korang tak mahu berkawan dgn aku lagi atau korang draw line bila tau status aku. Percayalah, bukan niat sengaja berahsia...tetapi pengalaman memberitahu pada teman2 sebelum ini, mereka terus menjauh diri kerana mungkin aku bukan bujang dan X sama dgn mereka lagi. Perceraian yg membawa aku ke KL. mula2 ingatkan nak datang sekejap untuk melupakan kelukaan hati, siapa tahu aku dah mula sukakan Kl dan bertekad utk stay terus kat sini.


AKU BERKAHWIN SECARA SIMPLE SAHAJA
BERGAMBAR BERSAMA TEMAN2 RAPAT YG TURUT HADIR
INILAH MY JUNIOR, DIA MEMANG SEORANG YG RAMAH DAN CERIA MCM SAYA
ERNESTO NI MEMANG SUKA BERMANJA DAN DIPANGKU SELALU
DIA NI SANGAT MENGERTI WALAU SAYA X ADA DEKAT DIA, DIA SANGAT TABAH
DIA MEMANG NAKAL DAN KELETAH
SEMASA DIA DATANG KE KL TIME JUARA LAGU, BAWA DIA KE TAMAN KLCC
ERNESTO BERMAIN DGN PUPPYNYA KAT HALAMAN RUMAHKU DI KAMPONG

25 comments:

rizz said...

omg really..so touching pape pon ur child mmg comei taww :)

HAORI said...

Kose..tak kira la pe status kamu pn.. kami semua tetap kawan kamu..jgn la pk cm 2 k...

Heartless Devilish said...

aku terima seadanye ko kos..
tak kesah lar status ko camner pun..
wlpun aku dari mula dah tau.. :)

Anonymous said...

takde apa salah kalau seorang duda.. it's ok 4 me.

iyllienaz said...

adoii..patot dr dulu ag tgok dat boy same mcm u..now ni ramai je org yg kawen ngan duda..xjadi isu pon..dun worry bro..xkan la sbb tu je org da xnk kawan..ramai lagi nk jd ur frend..

MY HEART & MY SOUL said...

Ohh My Gosh, X sangka U yg muda belia ni dah penah kawin dan dah ada anak. Anyway, ur kids so cute, iras2 wajah U

Tijah said...

zaman skrg kannn...

ranking lelaki feveret ppuan adalah...

1. duda
2. laki org
3. bujang

percayalahh...

LIZA WORLD said...

So cute, like father...like son, memang sama dan saling x tumpah wajah U. Jgn lah risau, rasanya semua org suka berkawan dgn U, X rugi ada kawan mcm U.

Anonymous said...

OMG, X sangkanya, mcm mana U boleh simpan rahsia selama ini, X nampak mcm laki org pun, nampak bujang jer. Tapi U comel mcm anak U juga - AMIRUL

Kos Serani said...

RIZZ, ala...puji my junior cute...aku ni dah tenggelam oleh dia la...uhuk...uhuk...

ERRY, Thanx kerana memahami dan menerima aku seadanya sebagai kawan korang.

REEN, camana U tau? Laura bagitau ker?

ANON...TQ

ILLYENAZ, thanx, pandai juga U tengok muka dia iras saya.

ANDY, X sangka U b oleh terima keadaan aku kawanmu ini.

KAK TIJAH, betul la ranking kakak tu.

LIZA, thanx...aku cute ker? Wahhh!!!

AMIRUL, susah juga nak simpan selama ni...mcm berpura2 jer

Heartless Devilish said...

kos... betol lar kata kak tijah tuh..
aku sker DUDA!!! hiks

Fifiey82 said...

wah x shangker... comey anak ko kose... mcm ko juga

Anonymous said...

Ohh god, cutenya, sama cute mcm u. Dont worry, kami faham mengapa U harus sembunyikan status. Anyway, we still ur friend in Stacy frenz

senduk said...

hye kos x sangka ko seorang daddy rupanya...walau ape pun senduk syukur dapat kenal kos...u are the best dad...

ape pun u mmg father yang hot...

Kos Serani said...

HERATLESS, tu la, X sangka U taste kat Duda, aku pula takut nak ngaku sebab ada jumpa beberapa org, mcm2 sebab mereka X suka, ada kata sebab bekas org dan ada yg kata kalau aku laki yg baek, nape bercerai.

FIFIEY, thanx...kembang aku heh heh heh.

ANON, nape X letak nama? u org Stacy's Frenz juga ya...anyway, thanx accept me as what I am...LEGA

Kak SENDUK yg meletop, Thanx so much. maaf ya, selama kenal kamoo...aku terpaksa rahsiakan, atas alasan yg aku nyatakan tu. Thanx so much

Rose said...

I dah agak dah....hehe...tapi sikit pun takder isu bg I.....dan rasanya ramaii yang tak kisah dgn status u...yg penting style maintain bujang dan hot selalu okeh....

||| PöJìé PööH ||| said...

hey i stuju ngan Tijah!
xkisah la Abg Kos duda ker suami org..
but u still hot n gorgeous!!

Anonymous said...

OMG! mcm X caya U yg hot ni rupanya bukan bujang dan ada anak dah besar pulak tu. I sebenarnya ahli SFC memang minat diam2 kat U cuma X nak cakap la. Walau I bukan aktif mcm U all, but I selalu ikut perkembangan U all. U memang Hot dimataku. Dah tau U duda, dont worry, I still admired U and now U Hot Papa. Camana perempuan X cair tengok U, aku dan kawan2 yg lelaki ni pun berair tengok U

chimera said...

aisehhhh... duda ke??? kalau gitu tak mahulah kawan dgn kose lagi dah... hahahahahah... **apehal pulak**.

hmmm, takde masalah apa pun sebenarnya. kawan tetap kawan. duda pun manusia biasa jugak cuma dia ada pengalaman sikitlah berbanding yg bujang... tu yang buat duda jadi lahgi mahal tu... kann

oh ya. ni saje je nak bagitau, atas sebab2 teknikal yg menyusahkan, url blog saya ada pertukaran sikit...i-chimera tukar jadi el-chimera.blogspot.com (mcmlah ada org kesah...) errrr, saje je nak bagi tau. yg lama tu ntah apa masalah takleh nak view pulak... saje je bagi semangat suruh tutup blog...

Kos Serani said...

POJIE...thanx so much.

ANON...tertelan air liur aku terkejut...GLUP.

CHIME...wat suspen jer...ingatkan X sudi kawan aku lagi heh heh heh. OK...dah update URL baru kamoo kat tepi tu. TQ

Adriana Natasya Danielle said...

hahaha.. dah agak dah. by the way.. i laikkkkkkk duda.. muahahahahaa

Kos Serani said...

Ayo Riana...rupanya ramai antara kamoo dah tau,pandai nya korang dgn Reen berlakon mcm Xtau apa2 ya. Wah...ingatkan org X suka Duda,,,bekas org laen...rupanya ramai yg minat Duda...TQ...TQ

Kak Jah Janda Bibir Tip Top said...

ERMM mula2..Kak Jah ingat title tu sesuatu sangat..dub dab dada Kak Jah nak membacanyer..pastuh bila terpandang jer budak kecik comey tuh..dah ku agak apa yg dia nak bocorkan..hehehe..rupa2nya nak gitau yg En Kos kita nih duda..ermm Kak Jah dah tau lama kot..tp simpan jer rahsia sbb tau privasi org..tak mcm Minah Longkang Mulut Senget tuh..suka canang2 gosip2 satu dunia...huhuhu~!! Ala Kos, Kak Jah rasa zaman sekarang yg ntah pa per nih..duda ker bujang ker laki org ker still laku di mata wanita n lelaki ops..dunia skrg kan mcm2..hehehe~!! Lgpun duda2 nih Kak Jah rasa slh 1 drp fav gadis2 sekarang(tp bkn sumer k..xpasal2 Kak Jah kena kutuk dek anak2 gadis kang huhuhu)..lgpun duda kan byk pengalaman..ops~!! K lah Kak Jah dah mula merepek berfantasi bagai..jatuh imej Kak Jah yg vouge da vast ni kang..Kak Jah nak gi siram bunga kat laman seri Kak Jah jap sebelum gi shopping kat Starhill lak dgn Abg Botak Six Pack..so DAAAAAA~!!!

Kos Serani said...

Ayo!!!! mcm tau jer kak jah bibir tebal ni. Bila nak ambik periok belanga dan sound system heh heh heh

Anonymous said...

no offend Kos..im just curious actually...i nmpk ur son pegang puppy dlm pic tu...u non muslim ke...just curious ..xde maksud lain ...
thankss

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.