Thursday, March 3, 2016

THE KID FROM THE BIG APPLE SARAT DENGAN MESEJ UNTUK SEMUA LAPISAN MASYARAKAT

The Kid From The Big Apple adalah sebuah filem yang sangat manis, sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat. Kisah pertembungan dua generasi yang mempuanyai cara hidup dan prinsip yang berbeza, banyak pengajaran yang boleh diambil dari filem terbitan dan arahan pengarah tempatan ini. Antara pengajaran yang boleh diambil dari filem ini adalah semangat kekeluargaan, semangat setia kawan, kejujuran dan juga pengorbanan. Kisah bermula apabila Sarah yang sedang cuti sekolah, telah dibawa oleh ibunya ke Malaysia untuk dijaga oleh datuknya sementara ibunya bertugas di China. Sarah yang telah biasa hidup dengan ibunya, seorang ibu tunggal dan membesar di Amerika telah merasa kekok dan serba-serbi pelik dengan keadaan di Malaysia, apatah lagi pertama kali bertemu dengan datuknya dan pertama kali menjejaki kaki ke Malaysia. Bagaimanakah Sarah melalui kehidupan bersama datuknya? apakah sebab hubungan antara ibunya dan datuknya menjadi dingin? dapatkah Sarah menyatukan kembali keluarga ini? segalanya terjawab bila anda menyaksikan filem ini yang akan mula ditayangkan pada 10hb.March ini nanti. Saksikan babak-babak sedih dan lucu yang menjadi rencah filem ini. Filem ini diadun dengan begitu baik sekali dan pelakon-pelakon yang terlibat dapat membawakan watak masing-masing dengan begitu berkesan sekali. Memang sangat menyentuh hati. Mungkin Mah Sing Group tidak rugi jika filem ini tidak mendapat pulangan seperti yang mereka laburkan kerana telah terbalas dengan iklan dan kejayaan filem ini memenangi anugerah antarabangsa, tetapi kita akan rugi jika terlepas menonton filem hebat dan terbaik ini selepas filem The Journey dan Ola Bola. Pada saya filem ini diadun dengan cukup ramuannya, bukan hanya sedap tetapi juga wangi, saya bagi 4.5 dari 5 bintang. Tahniah Malaysia.
 KUALA LUMPUR (18 Dis): Mah Sing Group anak Bhd Mont Pembangunan Meridian Sdn Bhd telah memeterai perjanjian bersyarat untuk mengambil alih 100% daripada Sanctuary VIP Sdn Bhd, yang mempunyai kepentingan benefisial dalam filem The Kid Dari Big Apple, katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan hari ini.

"Kami akan menyalurkan keuntungan yang diterima kepada Sing Foundation Mah dan kami berharap orang ramai akan memberikan sokongan penuh untuk filem ini yang mempunyai tema yang sangat baik," kata Pengarah Urusan Mah Sing Tan Sri Sri Leong Hoy Kum. "Moviegoers akan dapat menikmati filem benar-benar menyentuh hati dan memberi sumbangan kepada badan amal pada masa yang sama."

Filem ini ditayangkan di pawagam Malaysia pada 10 Mac 2016 dan baru-baru ini telah memenangi empat anugerah di Macau Festival 7 International Movie (Golden Lotus Anugerah) untuk Pelakon Terbaik, Pelakon Pembantu Terbaik, serta Penulis Terbaik dan Pendatang Baru Terbaik, dengan kedua-dua kedua anugerah akan pengarah kelahiran Malaysia dan penulis Jess Teong dan bintang kanak-kanak Malaysia Sarah Tan masing-masing.

Difilemkan di Malaysia, filem ini adalah berdasarkan kepada layar Teong tentang yang preteen dilahirkan dan dibesarkan di New York sedang dihantar untuk tinggal di Malaysia.

"Filem ini adalah satu cara yang inovatif untuk kita mengumpul lebih banyak dana untuk Sing Foundation Mah, dan menyokong kerja usaha sama antara bintang antarabangsa dan bakat tempatan," kata Leong.

No comments:

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.