Sunday, October 23, 2011

PONDAN GEMUK HAUK PENDENGKI, AKU LETAK PIC PROFILE PUN DIA DENGKI

STORY DAN POSTER AKU KAT MAJALAH...'KAU ADA?' NI BUKAN BUKTI ARTIS DAN MODEL?

Kalau dah pendengki, tetap mulut jahat dan hati busuk,patutlah hidup sengsara dan tuhan beri bala, aku hidup bahagia, berharta dan kerjaya baik, kau asyik mengutuk dan dengki padahal aku tak pernah nak ambil tahu hal kau. Dah lah kau tak ada rupa, ada hati nak hina orang. Orang ada rupa pun mulut baik dan hati bersih, patutlah tuhan jauhkan rezekimu. Kau Islam tapi perbuatan mengalahkan orang Kafir, kau tak belajar agamakah? Tak malu dengan agama dan bangsa lain? Aku memang geram bila ada orang bagitau kau letak status fb kau sindir pic profile FB aku kata Kau Artis Ker letak Watermark kar Pic profle? Aku model dan pernah berlakon, aku sahaja yang tak mahu meneruskan kerjaya sebab emakku kena strok dan tak boleh sedih bila orang2 kampung kata Model ni sexy dan hidup bebas. Syukur emak aku dah sihat walau aku terpaksa korbankan kerjaya berhenti berlakon dan bermodeling. Kalau aku bukan artispun, bukan modelpun...tapi kini aku Designer...KAU ADA? KAU KERJA PUN KERJA MACAM KULI...KESIAN tapi ada hati nak hina orang.Designer memang sama macam pengacara dan Model yang secara tidak langsung adalah Selebriti. Yang kau sakit hati dan dengki sangat orang letak watermark kat pic mengapa? aku ada buat dosa kat kau? Walau sesiapa pun, kalau bukan aku pun yg letak watermark atau kalau bukan aku yg kau maksudkan...kenapa kau nak dengki dan sakit hati kalau orang lain letak pic nya dgn watermark? ganggu kau ker kalau org biasa2 letak watermark? kau dengki ker? cubalah bersihkan hati tu...dah la selalu mengumpat belakang orang, lepas tu org biasa2 letak watermark kat pic mereka pun kau dengki dan sakit hati padahal X ganggu kau pun wahai Pondang Gemuk. X kuasa aku nak dengki atau ambil pot dgn orang yang tak berjaya dan tak ada apa2 macam kau. Tak ingi aku nak ambil tahu hal2 orang yang gagal macam kau, aku tau pun sebab ada orang dalam dari Sabah yang cerita itu dan ini kat aku. Setahuku kau yang buat dosa kat aku. Tengoklah rupa tu dulu...kalau aku nak hina kau lebih dasyat tau. Kau ntu PONDAN TAK SIAP...kalau mati Bumi pun tak nak terima. Ada hati berdrag tapi muka hauk dan MISS JUMBO pun tak rela terima kau jadi peserta wealau kau macam ANAK GAJAH. Ambik Kau!!! aku tak suka hina orang tapi ini bahagian kau sebab menghina orang. Kau kalau tak cantik janganlah ada hati berdrag, Aaron Aziz lagi cantik kalau berdragpun Xde hati nak berdrag, ni kau yang muka macam haukpun nak bergrag. Kau tu dah melangkau ciptaan tuhan. Orang lain ada jadi Gay tapi tak adalah sampai merubah diri jadi perempuan, mereka tetap berpenampilan lelaki seperti azali dilahirkan dan dicipta tuhan dan tak pernah berdrag dan bermake up macam perempuan. Satu lagi aku nak bagitau, aku letak watermark kat pic aku sebab ada dua fb dah pakai pic aku dengan nama lain, KAU ADA? kau tak lawa, so tiada siapa yang nak pakai pic kau...so sedarlah diri ya. Dah lah kau memporak-perandakan orang2 dalam persatuan, lepas tu kau kutuk2 aku. Sepatutnya aku yang berdendam pada kau tapi terbalik pula, patutlah tuhan rendahkan rezeki kau. Satu lagi yang kau patut tahu, dalam ramai2 orang di situ, ada yang talam dua muka macam kau buat hari tu, orang tupun saip report dan hina2 kau dari belakang. Ambik kau!!! tuhan bayar cash, dulu kau kutuk2 aku dari belakang sekarang ada orang kutuk2 kau pula. masalahnya bukan seorang dua yang kutuk kau dalam group tu, ramai yang kutuk kau kata Pondan dan geli kat kau tapi kat depan mereka puji kau dan bermanis kata dan rupa sama macam kau buat dan berlakon baik depan aku dan mengumpat aku ramai2 kat belakang. Tuhan maha adil, aku tak kacau kau, tapi ada orang tetap bagitau kat aku apa2 yang kau buat sama macam hari tu orang lain bagitau kat aku dan Aunty. Pengajarannya, jangan busuk hati dan busuk mulut...orang terpelajar,ada Diploma dan Ijazah, berduit dan berharta, tapi kau kaya dosa mengutuk dan mengumpat serta berhasad dengki...kesian dah lah rupa tiada...harta pulak tiada sedih! mengapa begitu? sebab tuhan balas kat kau. Aku tak rasa orang dalam group kau sekarang tu bagitau kat aku itu dan ini bukan sebab nak buat aku gaduh dengan kau...niat dia baik sebab dia tau siapa benar dan siapa salah. Lagipun aku tak hingin nak dengki atau jeles kat kau, kau bukan orang berjaya...duduk satu rumah pun tak mampu, kena share2 dengan kawan2. Kerjapun tak mementu, belajarpun tak tinggi. Lagipun aku ni jenis yang suka dan bangga tengok orang lain berjaya dan jadikan pembakar semangat, bukan macam kau...pantang tengok orang berjaya...kau terus dengki dan umpat. Tapi tak apa, rezeki aku tambah murah dan luas manakala rezekimu tambah sempit dan segala dosa2ku kau yang tanggung sebab mengumpat aku...itu janji tuhan ya...bukan janji aku...sila buka Al-Quran balik. Nasihatku, jangan sibok ambil pot pasal aku, aku artis kah? hebatkah sampai aku letak watermark pic aku, apa yang aku buat kau nak ambil tau dan nak komen? Hebat juga aku ya siap ada orang ambil perkembangan aku walau aku bukan friend dalam list FB kau.
PIC AKU JADI MODEL MAJALH PENGANTIN TAHUN NI...'KAU ADA'?

3 comments:

Sucker y Suciey said...

semoga kau tabah wahai sahabat...

Kos Serani said...

Thanks so much SS...memang saya ni jenis yg tabah...dah biasa hidup susah tapi bila dah rasa senang dan maju mcm ni, baru nak rasa senang...ada pula pendengki yg suka cari kesalahan. Walau saya X nak ambil peduli hal dia,tapi saya letak pic pun dicemuh, saya update story pasal Fashion Show pun dikata meninggi diri...padahal ini semua nak update perkembangan karier saya bukan nak meninggi diri

Anonymous said...

I rasa tau org tu Kos. Memang org tu ada masalah dan dah gila kot sebab apa dia nak sakit hati kalau org letak pic dgn Watermark? kacau hidup diakah? dia takut dgn populariti U tu sebab dia X kemana dan merempat hahaha - Charm

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.