Friday, September 12, 2008

RAMADHAN & RAYA FOTOSHOOT FOR STACY

Aku cuba seboleh mungkin tak nak letak photo atau Story Stacy pada BLOG aku ini, maklum lah org kita selalu mengata yg kita tumpang Glamour dgn artis2 mcm yg selalu aku dengar terjadi pada beberapa org yg rapat dgn artis yg memuatkan pic dan cerita artis2 lalu menjadi bahan umpatan nak lariskan Blog masing2. Tapi kali ini aku terpaksa tulis juga dan muatkan kerana ianya ada kaitan dgn Dunia Modelling dan penghargaan pada yg terlibat utk sesi Fotoshoot ini.
Manisnya Stacy bertudung. Ini bukan tudung CT ya...kebetulan jer tau, ni TUDUNG STACY. Kalau org lelaki yg tak pakai tudung pun ada tudung sendiri...mcm TUDUNG MAWI dan TUDUNG DATUK K...mengapa tidak ada TUDUNG STACY, kerana walau dia bukan Melayu, tapi dia perempuan dan lebih lojik kalau ada jenama TUDUNG STACY di pasaran.
AJK STACY FRENZ memamg multi-task. Bayangkan Laura tetiba jadi penyedia Props, mencari ketupat tapi tak dapat. Nasib baik dia ada idea bagus sediakan kurma utk fotoshoot ini. Riana pula tetiba keluarkan skillnya yg lama dia tinggalkan kerana berkecimpung ke dunia IT. Pada malam itu Riana telah kembali ke lubuknya menyolek wajah Stacy, dam tara....ni la hasilnya.

Aku pula pada mlm itu bertindak sebagai Co-Odinator gaya Stacy utk mencari pose2 yg menarik. Reen pula menjadi jurufoto, manakala Ann dan Lyana jadi Co-odinator pakaian utk Stacy. Manis...kan Stacy pakai baju kurung? bersungguh dia menjayakan fotografi ni demi peminat Melayunya yg berpuasa dan beraya tau!. Dia pun ada merakamkan lagu HARI RAYA tau...jgn hairan non-muslim menyanyikan lagu Raya, kita kan masyarakat majmuk?.


Heh heh heh...utk memanaskan gossip, sekali lagi aku bergambar dgn Reen.

Mcm kebetulan pula, Reen pakai jam baru...aku pun sebenarnya pakai jam PUMA hitam yg masih ada bau baru lagi keh keh keh.

Ni la PYRO...jurufoto kami pada malam itu, come on...I give U five atas good job kamo itu PYRO. Kalau sesiapa nak cari jurufoto utk Majlis kawen atau besday atau apa jer...cari lah dia ya

Ini lah muka2 mengantuk yg bersengkang mata dari 8.30pm hingga 3am pada mlm minggu tu.
Kita lihat apa kerjaya mereka utk masa depan berdasarkan penglibatan mereka malam itu :-
JAWATAN SEKARANG************MASA HADAPAN
Laura ( Secretary Stacy Frenz ) ****= Props
Kos Serani ( President Stacy Frenz ) = Co-Ordinator
Riana ( Admin stacy Frenz ) *******= Make-up Artis
Ann ( Webmaster Blog Stacy Frenz )=Co-ordinator pakaian
Lyana ( Marketing Stacy Frenz) ***= Co-ordinator pakaian
Reen (Special Task) **************= Jurufoto





25 comments:

Umi Mia said...

tau tak..pengerusi stacy frenz...for the AF6 yang lepas...sekali pun i tak pernah mengundi..tak seperti sebelum2 ni...tapi utk final berabis gak ahh kredit I utk vote for Stacy...

pyroGrapher said...

ha ha ha KOS~!!

THANKS - sempat PROMO aku

thanks BERO

Heartless Devilish said...

eh..kos pun pakai jam baru?
ewah...jeng jeng jeng...
muekekeke

ann said...

huhu... walau pun bersekang mata smpai kul 3pg... mata ttp x ngantuk.. dpt jumpa stacy...

wahhhhhhhh kos.. aku tgk ko ngan reen tuh.. macam pinang dibelah2... kehkeh.. sesuai gittew i likeeeeeeeeeeee

Kos Serani said...

KAK UMI MIA, itu lah namanya UNDI ATAS PAGAR...but its works...kan? undi base on performance siapa yg bagus mlm Final tu...thanx ya atas undian berabis kakak tu...kiranya kakak antara penyebab Stacy juara.

Kos Serani said...

PYRO...good job mesti lah dibagi Credit...baru berbaloi...kan?

Kos Serani said...

REEN,,,mcm berjanji pulak kita mlm tu pakai jam baru...ya!

Kos Serani said...

ANN...kamo semua memang real good team...thanx, walaupun ada yg mcm mayat berjalan dah mlm tu keh keh keh

romi flizz said...

comel stacy bertudung..stacy frenz pun bagus dlm grup work..

Kos Serani said...

ROMI...than kerana sudi menyinggah

NieZearm said...

ko promote stacy dgn jam baru ko kan? jam raya ke?

charmed2010 said...

wahhh..so CANTIK arr our stacy..huhuhu! A bit jelous coz x dpt join..! Stacy..i miss you...!! Eh lupa sini bukan tpt luah hati..ni blog kos..huwahahaha!

Kos Serani said...

Bro Niezarm,jam Puma tu memang dah lama intai...baru rasa berbaloi beli masa Mega Sale tu kerana ada discount 30% heh heh heh

Kos Serani said...

CHARMED, sapa suruh hang dok sebok jumpa marka jer...pi tengok wayang la...pi buka puasa berdua la...chek dah malas nak ajak hang tau...padan muka tak hang tak dapat jumpa Stacy keh keh keh

NakamicHiE said...

fuuyooooo...jelesssss..hu3..kos,kem salam stacy arr....hu3..

:: AYU AYUMiE :: said...

wah! kos dah tukar layout yer...kaler daun ketupat sebelum direbus lagi...(hihih contoh tak hingat tuuu akak kasik!)

chamtek & AYU ler stacy pki bju kurung + selendang... lagi lawooo dari tok ti tuh...

Kos Serani said...

NAKAMICHIE...sorry la ya, tak sempat ajak kamo, Appan pon X datang mlm tu...next time ya...bagi kamo jumpa Stacy, kamo kan...kembar dia heh heh heh

Kos Serani said...

KAK AYU AYUMIE...tukar Layout hijau sempena Ramadhan dan Raya heh heh heh...warna ketupat tu

okfind88 said...

WAAAH...SYABAS TO UOLSS...CAYALAH...UOLLS MMG TEAM YG BOLE BEKERJASAMA N BERWIBAWA....I LAIKK...ALAMAK..TERLEBEY SUDA OKF NI....MUEKEKEK...JELES AR....

Kos Serani said...

OKFIND...pujian tu terlebey suda keh keh keh

fIcK a.k.a kaka said...

erm...
majlis tuh kat mana? bile?

Kos Serani said...

FICK...Majlis Ramah Mesra Raya Stacy Frenz Bersama Stacy tu akan diadakan di kelana Jaya 12.Oct ( Raya ke 12 )Ahad, 7pm. Sila lawat Blog Stacy frenz di www.stacyaf6.blogspot.com

NakamicHiE said...

kose,sy bleh jumpa stacy laie ka???ho3...yyeeaahhhhhh...sukaa!!ekekek..alaarrrr,xbest la cuz xdpt join korang nti.isk3..time tu sa d sabah.huwaaaa...

Izzu Izzuri said...

Nape pic atas skali tu, nmpk cam kos merenung jauh ke arah stacy.. Apalah yg ada dlm pikiranmy wahai kos?? Kellass! Speku niihh!! Larik lajew2..

Kos Serani said...

la la la...KAK IZZU...spekulasi lagi ker? Motip? Stacy tu family la...heh heh heh....dan semua di SF anggap dia adik. Jgn LARIK...kak
..time puasa ni...lekas dahaga dan penat kalau LARIK...heh heh heh.

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.