Tuesday, September 16, 2008

BIDUK LALU KIAMBANG BERTAUT, DI KALA BEDUK BERBUNYI

Rasanya ramai yg telah tahu atau pernah dengar kisah hangat tentang Ifa Raziah dan Azwan Ali. Satu kontroversi yg hangat tiba2 melanda dunia hiburan kita apabila Azwan dan Ifa mengeluarkan kenyataan mempertahan kan diri masing2 oleh kerana hal yg terjadi semasa ABPH di Genting sedikit masa lalu. Oleh kerana majlis Bintang Popular tu...mereka yg sebelum ini kawan comolot telah berselisih faham. Namun pada rakaman MELODI RAYA yang berlangsung di Sunway Lagoon mlm jumaat lepas, mereka sempat ditemukan oleh Michelle, cuma photo ini melalui H/Phone, so kurang jelas sikit.
Memang hangat...tapi persoalannya, berjaya ker michelle memujuk mereka berdua berdamai dan bermaafan? Jawapannya pada hari Raya nanti di MELODI RAYA, kerana memang tidak elok dan tidak eksklusif nanti program tu tidak eksklusif lah pula.
Aku Diva... atau dia Diva? siapa yang harus minta maaf dulu? Aik...pening aku jadinya.

Cantik...kan Ifa Raziah? semestinya kerana produk kecantikannya SERIFAH akan laris kerana ada bukti sahih bila kulitnya cantik bila memakai Produk yg dirumus khas utk kulit org Asia. Kulit Ifa memang putih gebu dan mulus.

Dengar khabar, ada seorang rakan baik saya nak tubuhkan Fan Club utk Ifa Raziah. Wah... apa lagi kaum ibu...kakak-kakak dan Diva2, nak belajar penjagaan kulit dan rahsia menjaga kecantikan, sila la...

Ini lah setting pentas pada awal petang sebelum berlangsungnya rakaman masa berbuka puasa hari tu.
*
Semalam join Awie dan Faizal berbuka di Bangsar, kami terus ke Melaka. Kebetulan Ifa ada shooting kat sana untuk Telemovie. Lepas Ifa habis shooting, kami mulanya nak ke Umbai, tetapi tukar planning ke Restoran Ikan Asam Pedas Power kerana hampir 12 tengah malam. Lepas makan kami bertolak balik ke KL dan sampai rumah pukul 2am.




11 comments:

NieZearm said...

klau jd artis ni mesti beraya dulu. bulan puasa lg diorang dh makan ketupat rendang bagi.. baju melayu..

Kos Serani said...

Bro NIEZEARM...memang betul, kadang sebelum puasa dah rakam kisah Raya untuk Drama dan rakam program nyanyian.Bukan hanya utk persediaan Raya yg artis dah balik kampung...juga nak war2kan program yg telah siap itu seawal mungkin pada public

:: AYU AYUMiE :: said...

suker tgk ifa dalam citer Spa Q... best la dia ni berlakon... tak tahan dia kedipkan mata dia tu...mengancam seyyy....

Kos Serani said...

Betul tu Kak Ayu Ayumie, kulit dia mulus dan bersih specially wajahnya.

Dengar kata, Ifa akan busy lepas Raya ni utk shooting SPA "Q" II, nanti kan ya...

:: AYU AYUMiE :: said...

wah! ada sambungan ker??? bestnyaaaaa! dpt lagi ler akak tgk norish karman yg stylo tuh!

Kos Serani said...

Ya...ada PART II dan akan mereka start shooting lepas Raya ni kata Ifa. Aku pun suka tengok Norish karman tu...Santeekk dan sweet bior pun dah kawen.

Anonymous said...

Nice la Page baru awak, kalau boleh kekal kan- Silent Readers

Kos Serani said...

SILENT READERS, mesti la tukar selalu...nanti bosan pula pelawat kat sini.TQ

faiz_h said...

Kos.....Suppose we shoot a photo of the asam pedas yang almost kill us that nite kan:) hehhehee
Sedap memang sedap, tapi yang penting, pedas tak hengattttttttt kannnnnn!!!
p/s: kata org, asam pedas kat situ diorang letak sotong kering nak kasi sedap!! uweekkkk!!

Kos Serani said...

Ayo...FAIZ, pedasnya mcm nak mampos, esok pagi aku berak2 tau...ADOI

Kos Serani said...

Ayo...FAIZ, pedasnya mcm nak mampos, esok pagi aku berak2 tau...ADOI

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.