Tuesday, November 11, 2008

MENCURI DI DALAM TANDAS


Semalam Charm call aku,yg dia di balai polis. Terkejut juga, ada apa hal? rupa-rupanya dia telah kecurian semasa busy buat biskut untuk Raya sempena Christmas nanti di dalam tandas. Apa yang di curi? nak tau, masa dia sibuk meneran dek kerana kuih semprit yg nak keluar tu keras sangat, sampai dia mengerang mcm orang nak beranak sulung. Aduh, letih aku bayangkan bagaimana situasi dalam tandas masa tu.Nak di jadikan cerita, lepas dari memproses bahan2 toksik yg berjaya dicernakan untuk hari tu, tiba2 dia perasan seluarnya hilang. Kalau aku ada kat situ masa tu, maunya aku yg dituduhnya nak bergurau menyorok seluarnya. tapi ini di dalan tandas. rupa2nya, seluar yg telah disangkutnya masa sibuk memproses biskut Raya tu, ada org dari tandas sebelah mencapai seluarnya. Cemas juga dia dalam keadaan bogel di dalam tandas masa tu. Nasib baik Handphone dia tak letak dalam seluar.Kalau tidak? lagi lah haru. Tapi mcm mana dia nak keluar dari tandas tanpa seluar? Dia terpaksa menelefon staffnya dan minta tolong mereka membelikan seluar panjang dan hantar ke tandas awam di KL Sentral.

INI LAH CHARM MASA BERGAMBAR DGN DAFI MASA KAT MAJLIS KEMUNCAK RAYA MAESTRO.

Pengajarannya di sini, harap pada kawan2 yang lain, berhati-hatilah semasa di tandas awam. Semasa Charm membuat laporan di Balai polis berdekatan ( Briekfield ) ini adalah kejadian ketiga di tempat yg sama, iaitu Tandas Awam KL Sentral. Aduh...ingatkan ini kes pertama, kerana belum pernah lagi dengar ada pencuri dapat idea nak mencuri di dalam tandas. Pada Charm, jangan ambil hati ya, memang lah cerita kecurian tu sedih, tapi tempat dan cara kejadian tu kelakar sangat. Aku post kan entri pasal kes malang ko ni hanya untuk pesanan pada teman2 yg lain, agar mereka berhati-hati pada kejadian yg tak pernah terlintas dikepala hotak ku ini.

P/S: INI BARULAH NAMANYA MENANGIS...SAMBIL KETAWA.

13 comments:

Adriana Natasya Danielle said...

Charm ni buar lawak di pagi hari la... wakakakakkakaka... lenkali selamber dek je keluar tak pakai seluar..

Kos Serani said...

Tu la Riana, aku sedey juga duit...I/C dan Driving lesen dia kena curi, tapi kelakar juga bila dengar kes dia bogel tu. Bayangkan kalau Handphone dia dlm poket seluar juga?

ann said...

wakakakakakaka... aduh hai... chammmm... asal la berak tanggal suar habis... bukak separuh dah la... wahahahahaha... tak dpt bayangan... so seksi cam ketika itu... wakaakaka...

kos u berak kat tandas public .. u tanggal suar jugak ek..?? huahuahaua... nk imagine kos proses kuih batik la.. wakakakaka yak yak

i-chimera said...

gilerr haru punya kesss... hahaha... kesian jugak, lawak jugak... mcmana pulak org blh ambik ya... dia gantung kat luar ke???

eleza737 said...

hahaha lama jugak laaa die duduk x berseluar dalam toilet tu..

KOS SERANI said...

ANN...org laki selalunya buka semua dan ganting sebab kalau buka separuh, masa tonggeng nak proses Biskut semprit tu, seluar panjang akan berlipat2 dan kusut.

CHIME...dia gantung kat belakang, bilik tandas kat tandas KL Sentral tu luas, so masa dia bertafakur tu...ada org panjat dari dinding sebelah dan capai/pancing seluarnya

ELEZA...agak lama juga si Charm duduk menunggu staff nya datang beli seluar utknya keh keh keh

KeMatZ said...

kesian kan... tu lahh pengajaran nye... time membuang tu... nengok nengok lahh kat seluar anda... hehehe... dan dan ajhe aku....

tapi memang cilaka lahh si perampok tu.... hopefully jatuhlahh ko ke lubang najis...

awat aku emo plak...

Kos Serani said...

Tu la KEMATZ, kalau aku...baling mukanya dgn najis ku heh heh heh. Tapi KEMATZ,mcm tak percaya kejadian dlm tandas pun ada, TAK SANGKA YA....

Heartless Devilish said...

hahahahaha....
geli hati baca entry nie...
aku ingatkan buat kueh christmas amende lar..

hahahahaha...charm..persal ko tanggalkan suar ko?
hahahahaha...sampai tak perasan org capai suar ko ar???
ko berangan ek masa wat kueh tuh??
giler senak perot aku gelak..

miakakakakakakaka

Kos Serani said...

REEN, aku agak dia tengah berangan juga...takkan lah X perasan. tapi kalau perasaan pun, memang dia Xleh kejar atau buat apa,bogel satu dan kedua bontot penuh najis. Sama mcm aku masa kecil dulu mandi kat sungai...kengkawan sorok seluar aku

:: AYU AYUMiE :: said...

mmg kesian...tp akak nk gelak jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk... wakakakkakakakak..... bodoh la pencurik tuuu... tak kelasss langsung! hahahahaa

*ingat citer TENTANG BULAN... suar kene sorok hahahaha!

Kos Serani said...

Kak AYU AYUMIE, maybe pencuri tu masa kecik dulu suka menyorok seluar kawan2nya yg sedang mandi kat sungai...sekarang dah ketagih kor heh heh heh.

Cerita sorok seluar zaman kecik2 dulu begitu KLISe...kan? sering terjadi di mana2 kg heh heh heh

Kos Serani said...

Kak AYU AYUMIE, maybe pencuri tu masa kecik dulu suka menyorok seluar kawan2nya yg sedang mandi kat sungai...sekarang dah ketagih kor heh heh heh.

Cerita sorok seluar zaman kecik2 dulu begitu KLISe...kan? sering terjadi di mana2 kg heh heh heh

KLIK KAT SINI KALAU NAK EXTRA MONEY.